Een business coach? Hou toch op!

on

6 april

Ik krijg van Anke een connectieverzoek op LinkedIn, inclusief persoonlijk bericht (alleen daar kunnen heel wat mensen wat van leren). Ik laat Anke weten dat ik graag met haar connect en het leuk vind haar op dit kanaal te volgen.

12 april

Anke komt direct to the point. De reden waarom ze contact: ze helpt ondernemers over de hele wereld, maar haar focus ligt bij Nederlandse ondernemers. Ze helpt hen effectief te zijn in een winstgevende omgeving en ze te laten stoppen met de dingen te doen die ze helemaal niet willen doen. Ze vraagt of we een gesprek kunnen inplannen, ook al heeft ze geen idee of ze me kan helpen. Nou… Ik ben heel benieuwd en om eerlijk te zeggen, heel erg sceptisch. Maar ach, ik ben ook wel weer heel erg benieuwd.

Ze maakt één belofte: Het zal geen verspilling zijn van mijn tijd!

Ik ga toch eens wat meer op haar profiel kijken, want wie is deze vrouw dan precies. Ah… een Business Coach. Juist. Wat moet ik nou weer met een Business Coach?

26 april, 14:00 uur

Ik zit er helemaal klaar voor. Kom maar op! Ik bel Anke. Ik merk direct dat ik te maken heb met een vrouw die enorm stevig in haar schoenen staat. Ze begint met allemaal vragen af te vuren. Vragen waardoor ik met regelmaat stilval. Vragen waardoor ik direct op mijn plaats word gezet. Ze vertelt over het reptielenbrein (google dat maar eens). Over doelen stellen. Waarom ik sommige dingen doe, waarvan ik diep in mezelf weet dat ik dat helemaal niet wil. Waarom doe ik ze dan, vraagt Anke. Waarom sta jij nog niet waar je wil staan? Wat houdt je tegen? Etc, etc. Ik ben er stil van. Voel dat ik een gloeiend hoofd heb. Wat heb ik een schop onder mijn kont gekregen, geweldig.  Ze wil me over een week nog een keer spreken. Dan moet ik mijn doelen duidelijk op papier hebben staan, concrete doelen. Aan het werk, Ell. Ik zit weer bomvol energie, ambitie en vragen voor mezelf.

3 mei

Ow jee… Daar gaan we weer. Klaar met mijn doelen, klaar om Anke te bellen. Ze is weer direct to the point. Kom maar op met die doelen. Ik bespreek er meerdere en ze denkt met me mee. Ik heb mezelf doelen gegeven, die enorm strak waren. Binnen een hele korte tijd dingen bereiken. Dingen waar ik nooit echt doelen had gesteld. En al helemaal niet binnen zo’n enorm korte tijd. Maar hey, nu we toch bezig zijn. 3 augustus is de dag dat mijn doelentermijn om is. Drie maanden dus… lekker ambitieus, Ell! Wat heerlijk om deze stok achter de deur te hebben. Nu MOET ik het van mezelf gaan redden in die tijd.

3 augustus

I CRUSHED IT! Trots kijk ik terug op de laatste 3 maanden. Ik had hele heldere doelen en deze doelen heb ik gehaald. Nou ja, eentje is voor de helft gehaald en de andere helft ziet er heel goed uit, maar heeft wat meer tijd nodig. Dit allemaal heb ik gedaan dankzij… Een Business Coach. Iets waarvan ik altijd dacht: Dat kan je toch zelf wel! En toch had ik die schop hard nodig.

Anke, ik ben je enorm dankbaar voor de 2 uur die je me hebt gegeven. Je hebt me echt die push gegeven die ik (blijkbaar) enorm nodig had. Je hebt me inzichten gegeven, je hebt me kennis leren maken met mijn reptielenbrein, die ik nu met regelmaat met de grond gelijk maak. Ik ben dol op reptielen, maar niet die linksonder in mijn brein. WEG ERMEE! Zowel zakelijk, als privé. Dank, dank, dank!

Af en toe is het goed om eens te spiegelen met iemand die je totaal niet kent en zij/hij jou niet. Iemand die ver buiten jou omgaat. Iemand die keihard zegt waar het op staat. Ik had geen idee dat ik zo iemand nodig had, maar dat had ik. Anke heeft mijn ogen geopend. En hoe!

Ik huppel vrolijk door met mijn onderneming. Trots en vol goede moed!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s