Mijn Ibiza: droomplekjes verkopen & netwerkenbelevenissen

Ik nam eens even een rustig kijkje op onze website en al scrollend zag ik wat we allemaal gedaan hebben dit jaar en inderdaad welke toffe ondernemers we allemaal aan een ‘auto-kruisverhoor’ hebben onderworpen. Eigenlijk hebben we een digitaal ondernemersboek geschreven. Vol verhalen over ondernemerschap als keuze, dingen die er misgingen maar ook keuzes die leiden tot een groot succes. Wat een inspiratie-ritten waren het!

En dan komt alweer 2018 in zicht. En daar heb ik zo’n zin in! Eerlijk gezegd ben ik totaal niet van 1 januari als magic date. Als je iets wil moet je dat op dat moment doen, en niet wachten op 1 januari. Van uitstelgedrag word ik iebelig en je weet dat ik geen geduld heb dus dat werkt dan ook al niet mee.

Zakelijk gezien heb ik echt zin in het nieuwe jaar. Omdat ik nu al bezig ben met een aantal belangrijke veranderingen voor IbizaDances. Mijn activiteiten zullen veranderen en dat is nu al ingezet. Ik krijg zo vaak aanvragen van mijn volgers met de vraag of ik hen kan helpen omdat zij een huis op Ibiza willen kopen of voor langere tijd huren. En steeds heb ik dat afgehouden omdat het nogal een gekkenhuis is (qua prijzen en type aanbod) op het eiland. Tot ik besloot dat ik eigenlijk totaal van de ratten besnuffeld ben als ik niet iets doe met een duidelijke behoefte onder mijn volgers. Dus ik heb een aantal goede makelaars benaderd en ik mag door hun (soms onzichtbare) aanbod grasduinen om daar de mooiste, leukste en meest interessante properties tussenuit te pikken. Properties die ‘normaal geprijsd zijn, en ja daar hangt nog steeds een Ibiza prijskaartje aan maar dan niet met een vork geschreven. Om die vervolgens aan te bieden aan mijn volgers. De eerste nieuwsbrief met koop en long term properties is net verzonden aan een select groepje geïnteresseerden.

De tweede zakelijke verandering is dat ik nog actiever ga worden op het gebied van netwerkevents op Ibiza. Altijd op het eiland (dat is al een feestje!) en net even anders. Namelijk gericht op belevenis en ontspannen netwerken. Voor iedereen met zakelijke ambities. Geen pitches of sales maar juist aanpassen aan de relaxte Ibiza sfeer en oprechte verbinding aan gaan. Ik heb daar al allemaal ideëen over, vandaar dat ik nu op Ibiza ben met een ramvolle agenda vol leuke afspraken.

Networking

Al een tijdje liep ik er tegenaan te hikken dat ik een en ander anders aan wilde pakken met IbizaDances. Ik vond dat ik daar dan een uitgedacht plan voor moest hebben, maar dat heb ik opzij gezet. Ik ben gewoon begonnen. Kleine stapjes en van daaruit verder. Dat heeft nu al geresulteerd in prachtige samenwerkingen en new business. Dat bevestigt voor mij weer: ‘ondernemen is doen‘. Je niet laten weerhouden door angst of alles vooraf willen weten. Nee, gewoon gaan. In beweging komen, zodra jij gaat bewegen gebeurt er ook wat in jouw omgeving, dat biedt kansen.

En met AllSaint loopt het lekker door. Af en toe leuke opdrachten en trainingen, op het gebied van marketing en social media, aan stoere ondernemers. En dat is zo leuk om te doen. Hoewel mijn focus voor 2018 vooral ligt op het uitbouwen van IbizaDances.

Wat wil jij in 2018 zakelijk echt voor elkaar gekregen hebben? Dit is mijn allerlaatste BaB-blog en ik ben heel erg benieuwd of jij in de tussentijd plannen hebt gemaakt ten aanzien van het alleen of met een andere wingman (woman) doorzetten van Business and Bubbles in 2018. Tell me!

Besito, Rianne

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s