Over housemuziek, Eddie Vedder en Sendra boots…wat wil je worden Rianne?

Lieve Ell,

Leven zonder maatschappelijke druk is fantastisch, met jouw heerlijk ‘flipping the middlefinger’ blog in mijn hoofd ga ik daar nog harder aan werken. Want wat heb je gelijk. Doe wat je wil doen en vooral wees wie je bent. Concessies doen maakt van iets moois iets wat het ‘net niet’ is…doodzonde. Thanks a bunch crackerjack Ell!

Doen wat je denkt dat er van je verwacht wordt is al helemaal aan de orde als je een studie moet gaan kiezen. Want hé je bent een jaar of 17 en je moet een keuze maken. Wat weet je nou helemaal als je 17 bent?! Het laatste waar je je mee bezig houdt is de verre toekomst. Want je wereld bestaat uit feestjes, vrienden, de opkomst van de eerste housemuziek, maar (juist) ook Eddie Vedder en Sendra boots…nou ja dat was bij mij het geval toen ik  17 was.

Geen seconde dacht ik echt na over wat ik als volwassene (ieuwww) zou gaan doen. Ik zag alleen maar enge visioenen van achter een bureau zitten en vertrutting voor me. Mijn studie Personeel en Organisatie was dan ook een hele logische. Hahaha tjonge jonge geen idee wat me bezielde. Maar het had met mensen te maken en vooral zo min mogelijk met cijfers, dat zal de doorslag wel gegeven hebben.

Mijn eerste echte baan was als Personeelsfunctionaris bij Vitesse/Gelredome en daar heb ik waanzinnig veel geleerd. Vooral dat ik niet voor dat vak in de wieg gelegd ben hahaha. Uiteindelijk nog heel lang in ‘de voetballerij’ gewerkt bij verschillende organisaties en in verschillende functies. Maar mijn rol verschoof steeds meer naar een strategische advies functie en uiteindelijk naar zelfstandig ondernemer. Ik geloof heel erg in avonturen aangaan en in het diepe springen, en dat heeft voor mij geresulteerd in een zakelijk leven vol reizen, marketing, ondernemers adviseren en events organiseren. Nooit had ik dat vooraf kunnen voorspellen of een studie voor deze combinatie kunnen volgen.

Life is what happens to you while you’re busy making other plans.

Life-is-what-happens-to-you-whle-you-re-busy-making-other-plans

Er zijn vooral mensen en situaties geweest die, soms zonder dat ik dat zelf op dat moment wist, invloed op me hebben gehad. En een van de belangrijkst lessen is dat ik het heerlijk vind om met een team te werken maar dat ik at the end the road het liefst alleen werk. De verantwoordelijkheid nemen, knopen doorhakken en doorpakken. Ik kan heel prima alleen werken. En dat is zo’n enorm fijn gegeven, en zo’n rustgevende gedachte. Ik kan het prima redden in mijn eentje, dus als er een kans of uitdaging op me afkomt hoef ik niet te overleggen, of anderen te overtuigen van die kans. En daarmee is niet te voorspellen wat ik over een jaar zakelijk doe, en man wat word ik toch blij van die gedachte!

Over avonturen en risico’s gesproken: ik wil het even met je hebben met over Kerst. Nou neem ik nogal een risico want jij bent geen Kerstliefhebber, to say the least. Dus nee nou niet stoppen met lezen. Jij bent een positifiteitsbrenger dus mijn vraag aan jou is: Als jij een Nederlandse ondernemer een kerstkado zou mogen geven wie zou jij dan een kado willen geven en wat zou dat zijn? Maar vooral ook waarom juist die ondernemer?

Kus, Rianne

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s