Ik pas niet in het plaatje…

Heel even liet ik me weer bijna verleiden. Een journaliste die aangaf wel een verhaal te zien in mijn schizofrene Holland/Ibiza leven sprak me lief doch streng toe. Mijn omgeving wijst me er regelmatig op. En ik heb er zelf vooral ook een handje van om mezelf bikkelhard toe te spreken.

Waar het dan om gaat is: in één zin uitleggen wat je zakelijk doet. Een glashelder verhaal met een duidelijk doel, lange termijn planningen en retestrakke doelen. Zodat je duidelijk te plaatsen, oftewel ‘boxen’, bent.

Voor alles wat ik zakelijk in Nederland doe (AllSaint: Marketing en social media advies & coaching voor ondernemers met lef!) ben ik best prima te ‘boxen’. In welk doosje zit je qua wie ben je en wat je doet. Maatschappelijk gezien is het wel zo handig om alles en iedereen te ‘boxen’. Strikje eromheen en in het juiste vakje zetten. Pfff als ik dit alleen al typ merk ik dat ik het letterlijk benauwd krijg.

Mijn zakelijke Ibiza leven is totaal NIET te ‘boxen’. Geen lange termijn planning of retestrakke doelen. En oh man wat heb ik daar moeite mee zo af en toe, want dat hoort toch? Het maakt me soms onzeker en geeft me het gevoel dat ik mijn werk niet serieus neem. Maar dat heeft er misschien ook mee te maken dat mensen vaak denken dat ik op vakantie ben terwijl ik toch echt knijterhard aan het werk ben.

Maar meer en meer leer ik te vertrouwen op wat er komen gaat. Nee te zeggen tegen datgene wat niet goed voelt en mee te gaan in avonturen waarvan ik de uitkomst niet ken maar die me uitdagen en me energie geven, Zo heb ik in no time een fantastisch netwerk van een bizar maar heerlijk pluimage opgebouwd. Van ouwe hippies tot architecten en van muzikanten tot zakenmensen. Een netwerk van mensen die ik vrienden mag noemen en die me ontzettend dierbaar zijn. En waarmee spontaan zakelijke samenwerkingen of mogelijkheden ontstaan. Maar soms is het vooral een bacchanaal van eten, proosten, prachtige verhalen uitwisselen. Elkaar mensen  voorstellen, gelukzalig om me heen kijken en me afvragen hoe ik hier nou weer beland ben.

Terwijl het natuurlijk een hele terechte vraag is: Wat is het in één zin dat je doet met IbizaDances? Mijn antwoord is: mijn hart volgen. Ik bouw een lifestylebrand door te vloggen en bloggen over mijn leven op dat maffe eiland, de avonturen en bijzondere ontmoetingen, deel Ibiza tips en verhuur villa’s, auto’s en boten.

Dat antwoord is natuurlijk veel te lang en niet gefocust genoeg, but I don’t give a f*ck. IbizaDances is mijn hart volgen en mijn structuur is het niet hebben van een planning.

Rebel girl

Geen enkele Ibicenco heeft me overigens ooit die vraag gesteld, sterker nog als ik toch een poging doe tot zakelijkheid en planning gebeuren er altijd dingen die alles in de war schoppen. The subtle art of liberation. Loslaten Rianne, keihard blijven werken maar vertrouwen op kansen die komen gaan en die zonder terughoudend aanpakken. En omdat ik mezelf de structuur van geen planning gun, gun ik mezelf kansen outside the box. En dat ik daarmee niet in het plaatje pas vind ik stiekem helemaal niet zo erg.

En dat maakt jouw lipstick challenge ook zo mooi. Past het binnen Soccerhostes of je andere zakelijke activiteiten? Op het eerste oog misschien niet, maar het antwoord is JA, want het is wie jij bent! Dus ga daar vooral mee door want jij bent true eyecandy en die foto’s zijn om te smullen.

Als ik jou iets mag wensen is het vooral te doen waar jij je goed bij voelt, wat anderen daar ook van vinden. Kom ik meteen bij mijn vraag aan jou: Durf jij altijd te doen wat je wil doen? In hoeverre durf jij een middelvinger op te steken naar maatschappelijke druk of meningen van anderen en je eigen pad te bewandelen?

Go get em my lipstick-queen! Kus, Rianne

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s