Don’t half ass anything, always use your full ass

Wat een jaar, want zolang bestaat Business and Bubbles nu, met als officiële start de lancering van onze website in januari. Damn wat hebben wij tot nu toe al veel gezien, gehoord, geleerd, meegemaakt en de billen uit onze broek gelachen.

Inderdaad was het doel was om andere bedrijven enthousiast te maken om in te durven stappen. En zodoende al die inspirerende ondernemersverhalen op hun kanalen te delen én zo hun badass ondernemerssupport uit te spreken. Voor organisaties met ‘de ondernemer’ als doelgroep een waanzinnige en unieke kans om zich glashelder (nog beter) te verbinden aan hun doelgroep. Maar wat niet is kan nog komen inderdaad.

Maar zoals je zelf ook al aangaf, voor niets gaat de zon op en voor ons is het tijd om in december de knoop door te hakken.

En dan komt er alweer een gloednieuw jaar aan. Man wat is dit jaar belachelijk snel gegaan en wat heb ik veel geleerd. Vooral ook over mezelf. Het belangrijkste dat ik over mezelf te weten ben gekomen is dat ik geniet van werken met anderen, maar dat als het over strategie gaat ik het liefste alleen werk. Keuzes maken en gas geven. Dat heeft als consequentie dat ik met AllSaint ondernemers alleen nog maar coach en adviseer. Waar ik in het verleden nog wel eens een opdracht aannam op het gebied van de ontwikkeling en implementatie van marketing/social media, beperk ik me nu tot de ontwikkeling, advisering en coaching. De implementatie laat ik over aan de interne organisatie. Zodat zij dat in hun eigen tempo en rekening houdend met interne afwegingen kunnen uitvoeren.

Dat is voor iedereen beter. Zoals ik zei ben ik van keuzes maken en gas geven en dat is precies de reden ik een kleine ondernemer ben. Bij grote(re) organisaties is dat anders, daar kosten keuzes, veranderingen en innovatie meer tijd. Mijn rol als adviseur past daar beter bij, meer afstand en meer geduld van mijn kant.

Kortom: operationeel in opdracht werken is iets wat ik gewoon niet moet doen, is voor iedereen beter.

Als je het dan over goede voornemens hebt is dat iets waar ik nog scherper op ga zijn. Me niet laten leiden door ijdelheid, want wees eerlijk het streelt natuurlijk wel als een leuk bedrijf je heel graag wil hebben. Don’t force pieces that don’t fit. Want hé: don’t half ass anything, whatever you do always use your full ass.

Halfass

Weten wat mijn kracht is, en dat is het coachen en begeleiden van ondernemers met lef! Mannen en vrouwen met cojones die door willen pakken en kansen zien op het gebied van marketing en social media. En die een wingman zoeken die met hen een marktingplan gaat maken, samen brainstormen over de strategische invulling, hun bedrijf op een ludieke manier in de markt durven te zetten en die hun comfort zone saai beginnen te vinden. Je kent het wel, weer een beetje terug naar samen tussen lege pizzadozen vol energie en enthousiasme concrete plannen maken en mouwen opstropen om er mee aan de gang te gaan.

Voor IbizaDances.com wil ik een nog breder Ibiza Lifestyle platform worden. Van netwerkbijeenkomst op het eiland voor ondernemers met Ibiza bizz, het verhuren van de villa’s, auto’s en boten tot de allertofste Ibiza tips. Maar daarnaast ook heel eerlijk mijn Ibiza ervaringen delen met blogs en vlogs. En nog meer dan dit jaar, 3 maanden per jaar, op het eiland zijn. Met als kers op de taart natuurlijk het Ibiza Dances Festival, where house meets rock, op 19 mei 2018!

Genoeg plannen maar vooral ook ‘go with the flow’ kansen zien en pakken.

Wat zijn jouw uitdagingen voor de komende tijd Ell? Want net als jij geloof ik niet in goede voornemers op 1 januari. Wat wil jij leren, doen, meemaken in de nabije toekomst? En dat mag natuurlijk zowel zakelijk als privé zijn.

Besos vanaf mijn pirateneiland, Rianne

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s