Supply Chain WAT!?

Lieve Rianne,

Don’t dream it, do it! Een mantra. Wat heerlijk dat je als moeder trots kan toekijken hoe je zoon aan het ondernemen is en doet waar hij totaal verliefd op is. En wat is er nou lekkerder dan een huis vol muziek? Alhoewel ik me inderdaad kan voorstellen, dat het in zijn oefenperiode behoorlijk irritant geweest kan zijn. Keer op keer hetzelfde deuntje. Maar ja… The things we do for love. Dus dat aanhoren, doe je dan maar met liefde.

Ik schrijf deze blog nogal vermoeid. Blij, maar vermoeid. Bijna een maand ben ik nu aan de slag bij Supply Chain Media. Heerlijk. Ik ben zo blij om 3 dagen in de week collega’s te hebben en dan nog 2 dagen om mijn eigen plan te trekken met Soccerhostess en BaB. Het is een heerlijke combinatie. Maar jeetje, wat is het wennen om ergens te werken waar je weer helemaal overnieuw moet beginnen. Dat kost een boel energie, maar wat geeft het ook een boel energie.

Sinds een kleine maand zit ik helemaal in de Supply Chain Management. WAT!? Ja… Supply Chain Management. Belachelijk kort uitgelegd: Hoe breng je product van A naar B en alles, ALLES, wat daar tussenin zit. Een onderwerp waar ik nooit mee bezig ben geweest. Waar ik nooit over nagedacht heb (behalve als ik zat te wachten op de pizza meneer: SCHIET EENS OP!) en dus ook nooit in ingeleefd heb. En nu werk ik bij een toonaangevend Supply Chain Magazine in NL en Europa. De rest van de wereld snoept ook mee, maar Nederland en Europa zijn onze main focus.

Naast dat we bladen uitgeven, hebben we ook Business Clubs waar we mensen willen verbinden, waarmee we evenementen organiseren en mensen nieuwe dingen leren. Ik ben verantwoordelijk voor de Internationale Business Club. Deze is pas opgezet, dus aan mij de schone taak, daar meer leven in te blazen. Mensen te laten weten wat we doen en waarom dit voor hen een geweldige club is om je bij aan te sluiten. Deze internationale club is alleen op uitnodiging en voor VP’s (Vice President) binnen het Supply Chain Management. Dat zijn dus mensen die werken voor enorm grote en zeer bekende bedrijven en een behoorlijke trackrecord hebben. Ik moet deze wereld simpelweg nog leren kennen.

yeshi-kangrang-325341

Sinds die 4 weken ben ik 2 werkweken, zo goed als, weggeweest. Vorige week naar Londen, zojuist ben ik teruggekomen vanuit een conferentie in Frankfurt. Beide conferenties met heel veel sprekers en zeer veel mensen waarmee wij (willen) samenwerken. Heerlijk. Nieuwe mensen leren kennen en me vol nieuwsgierigheid storten op een compleet nieuw onderwerp. Dat is voor mij nu nummer één. Snappen wat er om gaat in de wereld van Supply Chain Management, een functie die steeds belangrijker wordt binnen de corporate wereld. Begrijpen wat er speelt bij de mensen die er dagelijks mee bezig zijn. Contacten leggen, gesprekken aangaan en vooral luisteren. Heel veel luisteren. Alle informatie absorberen, zodat ik gesprekken op Supply Chain niveau kan gaan voeren, tenminste, enigszins op niveau, want als je er niet hele dagen daadwerkelijk mee bezig bent binnen een organisatie, is het toch anders.

Maar, zoals gezegd, dat is voor mij nu nummer één. Om ook maar los te kunnen gaan met allerlei marketing acties, moet ik eerst inzicht hebben. Dat inzicht is van belang om gerichte acties te bedenken en ook echt wat te kunnen toevoegen aan deze Business Club. Ik kan niet wachten tot ik compleet kan losgaan! Ik heb zin in de toffe evenementen die er nog gaan komen. Zin om volwaardige gesprekken te kunnen voeren over Supply Chain. Om mijn contacten nog verder uit te bereiden en door mijn werk meer van de wereld te zien.

Kom maar op! Ik ben er klaar voor.

Ik stort me dus op iets compleet nieuws. Stel je voor: Jij zou je op iets compleet nieuws gaan richten, geen Ibiza, geen marketing. Je kan alles doen wat je hartje begeert, maar je wil wel lekker werken en geld verdienen. Waar zou jij dan jouw tanden inzetten?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s