Mijn zoon: muzikale ondernemer

Mn lieve Ellen,

Zo grappig dat jij zegt: ik was te onzeker om de mannenwereld van de autobranche in te stappen….om vervolgens voor ‘het voetbal’ te kiezen. Als ik iets met stellige zekerheid weet is het dat jij je meer dan prima staande weet te houden in een mannenwereld! Dat heb je ondertussen wel bewezen.

Het leven is niet te voorspellen en dat is maar goed ook, want man, man dan waren jij en ik in ieder geval al lang in slaap gesukkeld.

Tja en één van die dingen die ik nooit had kunnen voorspellen is dat mijn zoon toen hij 15 jaar was besloot voor zichzelf te beginnen. En maar direct een afspraak met de KvK te maken. Wat een mooie vraag stelde jij mij in je vorige blog daarover:

Jouw oudste zoon Noah. Hij is al heel jong begonnen met zijn eigen onderneming en rockt met zijn gitaar als een malle! Hoe is dat voor jou als ondernemende moeder om te zien en hoe kan jij hem daarin ondersteunen?

Om te beginnen bij het inschrijven bij de KvK. Jij kent me en weet dat er in mijn hoofd altijd van alles gebeurt….en nee dat is niet altijd relaxt. Maar toen hij zich in ging schrijven bedacht ik me direct dat daar een concept in zou kunnen zitten: Volg de belevenissen van een piepjonge ondernemer en volg parallel daaraan de zakelijke avonturen van een ondernemer die, ondanks zijn leeftijd, niet van stoppen weet. Wat zijn de verschillen, maar ook wat zijn de overeenkomsten? Heerlijke KvK content waar ook nog eens allerlei kruisbestuivingen in te maken zijn voor het aan KvK verbonden bedrijfsleven. Maar dat terzijde….terug naar jouw vraag.

Tja Noah (mijn zoon) is een totaal andere ondernemer dan dat ik ben. Een van de dingen waar hij mee opgroeide is een vader die als mantra heeft: ‘Je hoeft niet te gaan studeren, je kunt ook gaan ondernemen’. Dat is dan ook wat hij deed toen hij twee jaar geleden slaagde voor zijn gymnasium examen. Hij nam een tussenjaar en kwam erachter dat fulltime ondernemen supertof is maar dat hij zijn leeftijdsgenoten enorm mist. Dus dit jaar is hij naast zijn bedrijf ook begonnen aan een studie internationale bedrijfskunde.

Uiteraard proberen Walter (mijn man) en ik hem zo goed mogelijk te ondersteunen maar aan de andere kant ook weer helemaal niet. Want hij doet het echt op zijn eigen unieke manier. Hij is als product specialist begonnen bij Bax-shop, reviews maken van de guitar gear die hij toegezonden krijgt, voor alle kanalen van dat bedrijf. En nu doet hij dit voor Music store. Hij maakt reclame muziek en componeert daarnaast de meest uiteenlopende muziek. Geeft gitaarles, gaat binnenkort een track met een leuke DJ opnemen (rock meets house) en speelt in 2 bands. Waarvan er één wel heel erg professioneel dreigt te gaan worden. Dus mijn ondersteuning heeft hij helemaal niet zo nodig. Het geven van vertrouwen aan je kinderen en hen uitdagen vooral te doen wat ze het allerliefste doen. Dat is denk ik altijd de beste vorm van ondersteuning die er is.

309089-Be-Fearless-In-The-Pursuit-Of-What-Sets-Your-Soul-On-Fire

Waar ik wel jaloers op kan zijn is dat hij al vanaf zijn 8e jaar was een absolute passie (ik haat dat woord..passie) heeft. ALTIJD een gitaar in zijn handen en ALTIJD tokkelen. ALTIJD bezig met muziek. En zijn vader speelt ook gitaar dus je kunt je voorstellen dat ik soms ramgek word. Maar aan de andere geniet ik er vooral vaak en veel van. Heerlijk een huis vol muziek. Maar altijd hebben we hem gestimuleerd zijn hart te volgen en zijn dromen niet alleen te dromen maar waar te maken. Don’t dream it, do it!

Zoals ik in het begin van dit blog zei: het (zakelijke) leven is niet te voorspellen. En in jouw geval is dat de marketingfocus in jouw nieuwe baan (hoe leuk!) Nu ben je eienlijk al een enorme marketeer in disguise, vooral waar het gaat om de inzet van social media. Maar vertel eens: Wat is de eerste marketinguitdaging die jij jezelf stelt in jouw nieuwe baan?

Beso, Rianne

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s