Ik sloot mezelf op in de auto en huilde.

Yes! Rianne! You work it, baby! Lekker gaan en gewoon doen, dat is waar jij goed in bent. En is dat niet precies wat al de ondernemers zeggen wanneer we de vraag stellen: Heb jij nog tips voor (beginnende) ondernemers? DOEN! Gewoon DOEN! Jij bent daar het perfecte voorbeeld van! Elke keer weer. Mijn complimenten!

Jou kennende gaat dat festival een bizar tof feest worden, want dit is iets waar jij weer ontzettend veel tijd en liefde in stopt.

En ja… Auto’s. Het is altijd een ding geweest. De eerste auto die we thuis hadden en ik me kan herinneren was een Ford Taunus. Als klein Ellentje maakte die veel indruk op me. Ik hield van die auto. En toen mijn vader vertelde dat hij de auto verkocht had, heb ik waarschijnlijk vol afschuw naar hem gekeken. Maar papa… Waarom!? WAAROM!? Dus toen de dag kwam, heb ik me opgesloten in de auto. Sleutel mee, deuren op slot. Keihard zitten huilen dat ie toch écht niet weg mocht. Maar goed, ik had geen schijn van kans. En het allerergste was, dat we de auto niet veel later zagen staan en dat er een behoorlijk deuk in zat! EEN DEUK! Ik wist dat zijn nieuwe baasje niet zo goed voor hem zou zijn als ons.

FullSizeRender 3
Yep… dat ben ik!

Daarna kregen we een BMW. Ik weet nog dat we zelfs een keer zijn verjaardag hebben gevierd. Stonden we daar, in de garage te zingen. Cadeau’s gekocht. Autoshampoo enzo, the works. Ik weet niet meer of dat een initiatief van mij is geweest, maar ik acht die kans zeer aanwezig. Daarna volgen er vooral Volvo’s en ook daar weer hetzelfde probleem. Moet je eens nagaan hoe ik nu ben als ik mijn eigen auto weg doe. Such a dork.

Ik ben dan ook dolverliefd op mijn eigen fijne Volvo C30 R-design met 18 inch R velgen eronder. OOOOW YEAH! Mijn liefde. Ook mijn Volvo liefde is dus ook voortgekomen uit de autokeuzes die werden gemaakt in toen ik nog een klein Ellentje was. Alhoewel ik er totaal niet moeilijk over zou doen als er eens een Aston Martin op de oprit zou staan. Want… DROOMAUTO! En het feit dat Rem (mijn vriend) een eigen bedrijf heeft in autorestauratie is ook niet vervelend. Alleen die geur in zijn werkplaats al. Goddelijk. Hier volgt een schaamteloze reclameactie voor zijn uitmuntende werk: Custom Restorations

Maar heb ik er ooit willen werken? Ik heb er zeker over nagedacht. Maar toen dacht ik, auto’s. Zo’n mannenwereld. Wil ik dat wel? Dus besloot ik het voetbal maar in te gaan 😉 Nee, dat verliep ook iets anders, zoals jullie al weten. Maar ik heb het zeker de revue laten passeren, maar nooit wat mee gedaan eigenlijk. En waarom niet… Goede vraag. Toen was ik denk ik nog te onzeker om zo’n mannenwereld in te stappen. Bang dat je als vrouw niet serieus genomen werd in die branche en dat niemand je zou willen aannemen. Tot op de dag van vandaag kan ik me niet herinneren dat ik ooit een vrouw auto’s heb zien verkopen. Ja, ik zie vrouwen in strakke pakjes staan als pitpoezen en op de autobeurzen om mannen aan te pappen. Blugh.

Natuurlijk weet ik dat jij, Anne-Mieke van der Hoeven ooit die hard Renault verkoopster was. Bonuspunten voor jou! Als iemand van jullie nog meer vrouwen kennen in deze branche, laat het eens weten. I applaud these women!

Weet je wie ik ook applaud. Jouw zoon Noah. Hij is al heel jong begonnen met zijn eigen onderneming en rockt met zijn gitaar als een malle! Hoe is dat voor jou als ondernemende moeder om te zien en hoe kan jij hem daarin ondersteunen?

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Bertine schreef:

    Got one for you..vriendinnetje Esther is autoschade expert!

    Like

    1. **geeft staande ovatie aan Esther**

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s