Badass ondernemers waar ik van droom, ja ik noem namen!

……..Ik ben stil, van jouw prachtige verhaal over shadowview, het beschermen van bedreigde diersoort met behulp van de allernieuwste technieken. Zo indrukwekkend, en jammer genoeg zo broodnodig!

Toch grappig hoeveel we dan toch wel weer op elkaar lijken, want na mijn blog over de Underwater Giants op Curacao heeft jouw ode aan shadowview ook de focus op behoud en bescherming van natuur en dieren.

Hoe ga jij daar eigenlijk mee om, als jij om je heen oliedomme acties ziet? Zoals mensen die zomaar rotzooi van zich afgooien, of oeverloos hun auto laten draaien zonder er zelf in te zitten etc. etc. Ik had laatst bijna slaande ruzie met iemand die voor me stond bij het stoplicht. Die draait zijn raampje open en pleurt daar een overvolle asbak vol ouwe peuken uit, huppekee kieper maar op straat. Toch even naartoe gelopen en gevraagd of er zoiets als asfalt kaboutertjes bestaan. Onzichtbare kleine mannetjes en vrouwtjes die het direct voor je opruimen.

Dat deze meneer ongeveer twee meter lang en breed was en op zijn zachts gezegd niet  een hele goede bui had, dat had ik me van te voren niet bedacht. Maar ik vind dat zo onbegrijpelijk…Nou ja zelf maar zoveel mogelijk mijn best doen om mijn eigen (kleine) bijdrage te leveren denk ik dan maar.

Ok, terug naar jouw vraag: Welke Nederlandse ondernemers zou jij dolgraag een keer in onze Cartalks willen zien? Roept u maarrrrrr!

Nou daar komtie, mijn: ‘van-deze-ondernemers-droom-ik-lijstje’:

Gijs Jolink – Zwarte Cross

Het eerste wat bij mij opkomt als ik aan Gijs Jolink denk: Marketing met boerenverstand, en daar word ik zo ongelofelijk blij van. Ik ken Gijs niet en het is een aanname van mij maar ik zie het team rondom de Zwarte Cross geen termen gebruiken als: funnels, stakeholders, key visuals, customer journey en omni-channel. In mijn droomwereld is de Zwarte Cross onstaan doordat een paar bijdehante jongens zin hadden in een feestje. Waarbij ze lekker konden crossen met een wheely hier en een burner daar. Ja je hoort het al ik kom uit een mannengezin 😉 Vervolgens is dat gegroeid, ook weer door ‘gewoon’ te doen waar ze zin in hadden. Met toffe bandjes erbij. En niet te vergeten Tante Riekie, die al vanaf het begin de eieren voor de jongens bakte als ze weer eens met teveel bier op aan het ‘vergaderen’ waren. Door haar in het zonnetje zetten en een Madre Familias rol op het festival te geven. Geen marketingbureau die dat had kunnen bedenken. Maar dat is hoe het zich in mij hoofd heeft afgespeeld, dolgraag laat ik me door Gijs vertellen hoe het écht allemaal gegaan is.

Maar een ding is zeker, stiekem is de Zwarte Cross uitgegroeid tot het grootste betaalde fetsival van Nederland, wat een helden! Het kan niet anders dat zij in de loop der jaren fantastische verhalen hebben verzameld, dus Gijs wil jij die met ons delen?

Vlieger-Vandam-Glamourland

Carolien Vlieger  – Vlieger en van Dam

Ik spaar niet voor schoenen, fashion, zonnebrillen of tassen. Ik ben wat je noemt een belediging voor de fashion industrie. Al 20 jaar draag ik voornamelijk zwart, met hier en daar een spijkerbroek en woon ik in leren jackies. Maar soms gebeurt er iets waar je geen controle over hebt. Want ooit zag ik een tas waar mijn naam op stond, die me zachtjes riep en die rook zoals de liefde ruikt. Die tas is een uitzondering op mijn totale trends desintresse, hoewel ik dat niet goed zeg want deze tas is geen trend. Deze tas is al jaaaaren mijn life-saver. Deze tas heeft mij in contact gebracht met de tofste mensen (mannen en vrouwen gaan tegen mij praten over mijn tas), deze tas zorgt er voor dat ik als chaoot altijd naar huis ga mét portemonnaie, telefoon, lipgloss en zonnebril. Die ik normaal dus altijd overal laat slingeren. Het enige is dat ik met deze lovecrash niet op reis kan, tenzij ik em in mijn koffer doe. Want deze gunbag gaat altijd met mee.

En wat mij echt is bijgebleven is dat, toen mijn spaarvarken zijn buikie rond genoeg was, en ik deze tas uiteindelijk online besteld had, ik deze opgestuurd kreeg met een persoonlijk briefje van het ontwerpersduo.

Carolien is mijn persoonlijke heldin en ik ben fan van alles wat Vlieger & Van Dam maakt. Er is natuurlijk nog wel het risico dat ik starstruck ben als we ooit echt bij haar in de auto zouden mogen stappen. Maar ik durf het risico wel aan.

Heel benieuwd of deze 2 badass ondernemers gaan reageren, don’t kill your darlings zou je kunnen zeggen maar zonder risico wordt het wel heel erg saai allemaal.

Daarover gesproken wat is het mafste, gekste of spannendste wat jij tijdens jouw ondernemersbestaan gedaan hebt, for the good cause?

Kus, Rianne

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s