Let’s get high on life!

Zou dat een vrouwendingetje zijn? Het echt moeten leren streng te zijn als het om je eigen handel gaat, zoals jij dat zo mooi zegt. (mannen laat je horen!)

Die eigenschap van eigenlijk altijd iets te veel rekening houden met die ander, wat dan weer vaak de opdrachtgever is. Oooh man dat is zo herkenbaar. En eigenlijk ook zo stom want het levert vaak het een averechts effect op. Je gaat over je eigen grenzen heen en doet werkzaamheden die niet bij je passen. Daarmee is het retemoeilijk om een voor beide partijen fantastisch resultaat te behalen. Terwijl dat nou juist de insteek van een samenwerking is. Ook iets wat ik echt heb moeten leren. Trots te durven zijn op mijn talenten, deze samen met mijn doelen haarscherp te kunnen formuleren en tegen al het andere glashard nee te durven zeggen. Soms maakt dat je nog interessanter voor een opdrachtgever.

success+failure

Ik leef op kansen zien, handelen, energie en adrenaline. En mijn energie en creativiteit kan in een record tempo zakken naar bedroevend niveau bij mensen en merken die zich laten regeren door angst en eindeloze beslissingstrajecten. Geen idee, ik klap dicht en weet op zo’n moment niet eens meer wat ik er nou echt van vind. Echt volledig blanco, zet mij maar bij het grof vuil. En daar zit mijn leermoment, op zo’n moment moet ik concluderen dat ik binnen dat systeem en die cultuur echt van geen enkele toegevoegde waarde ben. Stap op Rianne, bedank die mensen heel hartelijk, wens ze het beste maar leg uit dat je niets voor ze kan doen. Sterker nog draag collega ondernemers voor die kneitergoed zijn voor die klus. Gun hun die plek maar hou er in godsnaam niet zelf aan vast. Vanwege allerlei ingebakken verantwoordelijkheids- of verplichtingsgevoelens.

De eerste stap is dat ik dat al wel duidelijk heb geformuleerd in mijn uitingen rondom AllSaint.nl: Marketing & Social Media voor ondernemers met lef! En het werkt, samenwerken met de ondernemer zelf (lekkere vlotte beslissingsmomenten) vanuit de passie voor zijn bedrijf of merk (kansen zien).

Ik heb in de loop der jaren ook ontdekt dat ik pas bij mensen en bedrijven met een informeel karakter. Geen complex gedoe met policy’s of procedures maar direct echt in contact en weten waar je aan toe bent. Hier en daar een Haarlemmerdijkie om dingen voor elkaar te krijgen. Succes en resultaat laat zich niet beschrijven in protocollen, Maar goed, het blijft een uitdaging en ik blijf het lastig vinden om los te laten wat anderen van mij vinden.

Meer en meer mijn eigen keuzes maken. Concreet betekent dat dat ik steeds meer ‘opdrachten’ in eigen beheer doe. Waarmee ik mijn opdrachtgever ben zoals IbizaDances.com en IbizaDancesFestival.com (zie foto). Daardoor leer ik stukje bij beetje minder rekening te houden met eventuele meningen anderen. Maar ik heb nog veel te leren.

Dus, ik vraag voor Moederdag, Valentijnsdag, mijn verjaardag, Sinterklaas en Kerst een gezond stukkie ‘schijt aan-mentaliteit’. Het leren minder aan te trekken van wat anderen van me vinden. Sterker nog daar helemaal niets van te vinden en me te richten en te verbinden aan mensen en merken met de juiste vibe. Mensen met levensambitie, energie, high on life.

Mijn vraag aan jou Ell waar krijg jij nou echt energie van?  En hoe helpt jou dit vervolgens zakelijk?

Beso, Rianne

 

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Jose van Daal schreef:

  Heel herkenbaar Rianne en tof dat je al zo op weg bent naar jouw eigen stempel en afdruk, authenticiteit is the key!

  I love your guts, knowhow, creatieve mind, snelhei en ook het stukje onzekerheid en het nog niet helemaal weten, maakt jou tot de persoon waar mensen van gaan houden en. Jouw verhaal is wat jou menselijk maakt en vertrouwen geeft! Keep doing the good work!

  Liefs van Jose van Daal van Zichtbaar Ondernemen, de expert in authentieke zichtbaarheid

  Like

  1. Nou wat een mooie reactie José, enorm bedankt! Dicht bij jezelf blijven heb je wel eens tegen me gezegd en dat probeer ik iedere dag zo goed mogelijk te doen. Kus, Rianne

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s