Ell van 2 jaar geleden, luister even…

Lieve Rianne,

Eigenlijk wist ik het antwoord op mijn vraag aan jou al. Jij bent klaar met loondienst. No Way, José! Voor mij zijn er nog ultieme functies waarvoor ik het zou overwegen. Ik ben dan ook een ‘zeg nooit nooit’ typje. Maar eerlijk is eerlijk, zelfstandig zijn is wel verrukkelijk natuurlijk. Zegt ze, al bloggend vanuit haar tuin.

En dan weer een heerlijke benaming die jij dan zo even verzint (daar ben jij nou eenmaal een kei in): Branding Babes… It has a ring to it! Stel je voor: een stoer automerk dat ons voorziet van het nieuwste model, waar wij de ondernemers in laten rijden, tijdens onze interviews. De ondernemer kan desbetreffende auto ervaren en mogen hun feedback geven. Tof voor ons, de ondernemer én helemaal voor het automerk. Een kledingmerk dat ons elke week in hun kleding wil zien shinen. De wijnmeneer/mevrouw die flessen bubbels ter beschikking stelt, die wij mogen weggeven als dank aan de ondernemers. Er zijn zoveel mogelijkheden. En ik wil dan natuurlijk graag een lippenstift sponsor, dat begrijp je (Dat is een geintje… of toch niet!?). Mogelijkheden, mogelijkheden.

Jouw vraag… Dat was weer een fijne. Met andere woorden: Jeetje, wat bracht dit weer een stormvloed van gedachtes in mijn hoofd.

wat zou jij de startende Ell, die aan het begin van haar zakelijk zelfstandig bestaan staat, als advies willen geven. Met andere woorden wat zou je anders gedaan hebben of voor welke ‘fouten’ zou je haar willen behoeden?

Nou ja… Ik voel mezelf nog steeds iemand die net begint aan haar zakelijk zelfstandig bestaan, met mijn 2 jaar. Maar ondanks die relatief korte tijd als ondernemer, weet ik nu dat ik toentertijd wat minder impulsief om had moeten gaan met het aannemen van opdrachten. Ik heb toen opdrachten aangenomen waarmee ik een stempel op mezelf heb gedrukt. Ik bedoel daarmee dat ik sommige opdrachten had moeten laten lopen om mezelf en mijn bedrijf beter te profileren. Dat had ik wat anders kunnen aanpakken, ondanks dat ik ontzettend blij ben met de kansen die me zijn gegeven.

Ik ben dan iemand die in zulk soort gevallen denkt: ‘Alles loopt, zoals het lopen moet.’ Dus het zal wel een reden hebben gehad. En het voordeel van zulke stappen is, dat je er alleen maar van kan leren.

Dus… Hoi! Mijn naam is Ellen Jansen, ik ben trotse eigenaresse van Soccerhostess en ik ondersteun bedrijven met sportgerelateerde activiteiten en de naam Soccerhostess zegt het al, mijn liefde zijn de voetbalgerelateerde activiteiten. Denk aan: Hulp bij organiseren trainingskampen, wedstrijden, teambuilding activiteiten, clinics, begeleiding van teams, ondersteuning bij Social Media bij deze evenementen, etc. Aangenaam!

Soccerhostess Linkedin

En dan nog een: wees wat strenger wanneer het om je eigen handel gaat. Je weet wel… Keihard onderhandelen wanneer het ging over iets wat je oppakt voor je opdrachtgever, maar wanneer het op mijn eigen handel aankwam, had ik daar meer moeite mee. Het is een raar iets. Dat is een eigenschap je die keihard overboord moet gooien. Wees niet té vriendelijk en vecht voor jezelf. Je bent niet voor niets ondernemer geworden.

Maar Soccerhostess is mijn liefde. Met de komst en dus opstartperiode van mijn andere liefde Business ad Bubbles heb ik de teugels van Soccerhostess een tijdje iets laten vieren. Ik ben nog met leuke dingen bezig, maar nu BaB staat en heerlijk loopt, heb ik enorm veel zin om extra te knallen en de hectiek weer op te zoeken met Soccerhostess en goede projecten nog beter te maken met mijn kennis en kunnen.

Dus… Who you gonna call? GHOSTB…. Euhm. SOCCERHOSTESS!

En dan nu de: WAT WIL ZE NU WEER VAN ME WETEN?! Vraag: Welke van jouw eigenschappen zou jij willen aanpassen om zo je zakelijke leven te verbeteren?

Liefs,

Ell

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s