Branding babes! (ja we zijn te huur)

Spannende tijden zijn het inderdaad. Onze cartalk interviews beginnen steeds grootser aan te slaan. Ik noem even een bereik van 22.671 mensen bij een van onze laatste filmpjes…say whaaaat?!

Nou moet ik ook wel eerlijk bekennen dat we natuurlijk ook wel bij vreselijk leuke en inspirerende ondernemers in de auto mogen stappen. Mannen en vrouwen met een verhaal, een passie. Die het aangedurft hebben om hun (financiële) zekerheden van zich af te schudden en te kiezen voor wat hen écht gelukkig maakt. En ik geniet er nog altijd kneiterhard van om het verhaal achter deze mensen te laten zien en horen. Op onze eigen ludieke manier.

En deze cartalks , of BusinessBolides om in de Business and Bubbles benaming te blijven, zijn eigenlijk rete-interessant voor grote(re) bedrijven, die meer in contact willen zijn en blijven met ondernemers. We zijn al met een paar leuke organisaties/merken in gesprek die willen investeren in de relatie met hun doelgroep: ondernemend Nederland.

Zo leuk om te merken dat wij voor grote partijen, banken/verzekeraars/auto-merken/mode merken etc., het smeermiddel kunnen zijn tot een laagdrempelig en direct contact met hun doelgroep/klanten/potentials. Uiteraard zonder gescript te worden want geloofwaardigheid, spontaniteit en authenticiteit zijn de peilers van ons cartalk-succes.

Eigenlijk zo grappig Ell, wie weet worden we met Business and Bubbles ‘Branding-Babes’ voor anderen. Maar beloof me dat we kritisch blijven, alleen bedrijven/merken waar wij ook de connectie mee voelen en achter staan. Met onze doelgroep (ondernemers en andere zakelijke mavericks) in het achterhoofd.

Benieuwd welke bedrijven the guts hebben. Want een fijne dosis humor, flexibiliteit en loslaat-talent moet je wel hebben om met ons in zee te durven gaan.

Oke en dan jouw vraag aan mij: ’Jij bent al 5,5 jaar ondernemer, zijn er momenten geweest dat jij dacht… Ik doe het niet meer! Dat ondernemen… Ik kap ermee! Zo ja, hoe ben je daarmee omgegaan?

Allereerst is mijn antwoord op jouw vraag of ik ooit gedacht heb ‘ik kap ermee’ driewerf NEE! Never, nooit heb ik heimwee gehad naar mijn loondienst verleden. Wel heb ik er vaak met een glimlach aan teruggedacht. En me ineens rete-goed gerealiseerd hoe comfortabel dat was. Maar geen seconde overwogen weer een baan te gaan zoeken. En dat was echt niet omdat ik vanaf het begin zo’n vliegende start heb gemaakt of omdat ik direct bergen met geld begon te verdienen.

Lichtelijk wanhopig of radeloos ben ik wel eens (geweest). Want ondernemen blijft gewoon iedere dag weer een beetje knokken. Maar ik ben ervan overtuigd dat als je eenmaal de stap hebt genomen om aan je eigen dromen en geluk te gaan werken dat het bijna onmogelijk is om met diezelfde passie te werken aan andermans droom.

23679-Farrah-Gray-Quote-Build-your-own-dreams-or-someone-else-will-hire

Toen ik startte als ondernemer was ik zoekende naar mijn richting. Ik begin met vallen en opstaan steeds scherper te krijgen wat mijn richting is. En hoe kazig dat ook klinkt dat is altijd datgene waar je het blijst van wordt. Ik heb geleerd niet bang te zijn voor mijn talent (marketing & conceptdenken) en daar voor uit te komen. Jarenlang heb ik dat niet gedurfd omdat ik dan dacht dat men dan vond dat ik dan stond op te scheppen, of dat er anderen zijn die dat echt nog veeeeeel beter kunnen dan ik.

En nu realiseer ik me dat mijn manier van marketing & conceptdenken past bij een bepaalde doelgroep: ondernemers met lef, snelle beslissers, korte lijnen, mannen en vrouwen met humor. En dat anderen weer veel beter passen bij bijvoorbeeld corporates of non-profit organisaties. En nee, daar wil ik niet alle corporates en non-profit organisaties mee over een kam scheren maar ik heb in de loop der jaren geleerd dat ik daar minder goed mee match. No offence.

Er is dus niet persé zoiets als beter. Het gaat om de match en nee durven zeggen tegen partijen waarvan je weet dat je ze niet gelukkig kunt maken.

Met www.ibizadances.com is het een ander verhaal want dat was direct een haarscherp start from the heart, qua mijn hart volgen. En het is ons pensioen in stenen. Een investering in de toekomst die nu al begint. Dat heb ik ingestoken, zonder het eerst te beseffen, vanuit een marketing-gedachte: iedere dag geven van kado’tjes (Ibizatips, give-aways, vragen stellen, oprecht luisteren en interactie aangaan, blogs & vlogs) en in de slipstream zo laten zien wat ik met alle liefde voor mijn volgers (+6.500) kan doen.

En als zich voor Business and Bubbles mooie merken aandienen die het aandurven om met ons samen te gaan werken zou dat fantastisch zijn. Want ik vind dat de cartalks met die bezielende ondernemers een nog veel groter bereik verdienen. Deze mannen en vrouwen hebben een verhaal die stuk voor stuk een motivatie- en inspiratie injectie zijn voor iedere ondernemer. Of voor iedereen die een ondernemersdroom heeft.

Nou heb ik een vraag voor jou mijn mooie, maffe Ell, als je kijkt naar jouw ondernemers bestaan: wat zou jij de startende Ell die aan het begin van haar zakelijk zelfstandig bestaan staat als advies willen geven. Met andere woorden wat zou je anders gedaan hebben of voor welke ‘fouten’ zou je haar willen behoeden?

Kus, Rianne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s