De marketingmachine die Ibiza heet

Damn dat is dus jouw geheim! Jij slaapt gewoon altijd goed, no matter what. Pfff niet voor niks dat je er altijd uitziet om door een ringetje te halen. Nog maar te zwijgen over jouw make-up kennis en kunsten. Ademloos kan ik kijken naar jouw lippen en prachtig opgemaakte ogen. Maar echt, als ik een filmpje van ons terug zie en ik zie me zo naast jou lopen denk ik iedere keer weer: ik ben net Frans van Dusschoten. Je weet wel, zo’n aangever die een beetje wegvalt en dan vooral op beeld. Of Robin van Batman, man wat knal jij van het beeld!

Over complementair gesproken en wat zijn we toch verschillend, maar wat lijken we toch ook op elkaar. Dezelfde ambitie en gedrevenheid waar het gaat om Business and Bubbles als ondernemersplatform.

Tja en dan de keerzijde van Ibiza. Jij vraagt me; wat is de schaduwkant van het werken op een eiland als Ibiza? Daar kan ik gruwelijk eerlijk over zijn.

be214259aef9978786c086acf79ec73d

Allereerst je hoeft de radio of de televisie maar aan te zetten en er komt wel iets voorbij over ‘Ibiza’….pfff ik word daar soms knettergek van.

Ibiza is een marketingmachine geworden. Ondanks dat ik me met www.ibizadances.com richt op de markt van Nederlanders en Belgen die vakantie willen vieren op dit eiland, of hier vastgoed willen kopen, hoop zelfs ik dat dat weer een beetje gaat normaliseren.

Alles, maar dan ook echt alles, is anders hier op dit gekke pirateneiland. Om te beginnen het maken van afspraken. Tijd is hier een ruim begrip, dus geduld is retebelangrijk om hier zakelijk te overleven…En je kent me een beetje dus ik ben best trots op mezelf.

Het leven bestaat uit 2 seizoenen: het toeristenseizoen en het niet-toeristenseizoen. In het toeristenseizoen (mei-september) moet je eigenlijk niet proberen nog iets voor elkaar te krijgen. Iedereen werkt zich dan een slag in de rondte en zit echt niet te wachten op een afspraak met mij of wie dan ook. Planning is alles, dus ruim voor het seizoen moet je je zaken geregeld hebben.

Waar ik heel veel tegenaan loop zijn mensen die iets van me willen. Een afspraak, tips of het delen van mijn netwerk omdat zij ook ‘iets op of met Ibiza willen’. Vooral in het seizoen, als mijn agenda ook overloopt. En het mooie van ondernemen is dat de allerbelangrijkste ondernemersles overal geldt: Bepaal zelf wat je wil gaan doen en hoe je dat gaat doen. Daar kan ik dus helemaal niet bij helpen.

Bovendien is het ook een vertekend beeld. Mensen hebben net twee weken in augustus genoten op het eiland en hebben een ideaalbeeld van een strandtent of het runnen van een B&B in hun hoofd. Terwijl de werkelijkheid vaak een stuk lastiger is. Vooral buiten het seizoen, want hoe ga je hier dan je centjes verdienen?

En dan de echt lelijke kant van Ibiza, het drugsgebruik.

Tot twee keer toe hebben wij (met mijn gezin in de auto) op een haar na iemand het eeuwige leven bezorgt. Omdat diegene op een onverlichte hoofdweg zat te mediteren, ja midden in de nacht en midden op de weg. Of iemand die ’s nachts ineens uit de berm komt rennen zo voor de auto. Beide keren een gevalletje compleet van de wereld en rete-agressief.

Ibiza kan extreem genereus zijn maar ook tomeloos destructief, dr. Jekyll and mr. Hyde. Ik heb in de loop der jaren geleerd om als ik hier ben in balans te blijven. En dat is bizar want ik heb best veel gereisd maar nergens anders ter wereld ben ik me daar zo bewust van als hier. Ik begrijp echt wel dat als mensen hier een week zijn dat je er alles uit wil halen. Maar dat loopt niet altijd even goed af.

Dus ja, ik leef hier mijn droom, maar die ziet er in het echt anders uit dan wat heel veel mensen denken.

Waar ik nou zo benieuwd naar ben: Jij bent een kei in je vak (organiseren van trainingskampen) wat zou een droomopdracht zijn voor jou met soccerhostess.com?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s