Landgoed de Salentein

Van schipbreukeling tot wijnmeester!
Het onwaarschijnlijke verhaal van Mijndert Pon, de man achter (onder meer) de Salentein wijn.

Lang, lang geleden besloot Mijndert Pon het ruime sop te kiezen en een wereldreis te maken. Ter hoogte van Panama kwam hij in aanvaring met een olietanker en leed hij schipbreuk. Dat dwong hem om 3 maanden in het gebied rondom Panama te verblijven, wachtend op zijn nieuwe scheepsonderdelen. Hij ging op onderzoek uit en ontmoette iemand die hem tipte om grond in Argentinië te kopen. Dat deed hij en plantte daar zijn eerste wijnranken, uiteraard van de beste druifsoorten, eigenhandig in de grond. Voila, het begin van een zeer succesvolle Nederlands-Argentijnse liefde, met als nageslacht de hoogwaardige Salentein wijn.

Wij mochten een dagje meekijken, mee-eten en meedrinken op Landgoed de Salentein in Nijkerk. Dit was vroeger het hoofdkantoor van PON (je weet wel, van de auto’s). Tegenwoordig huist hier de Salentein organisatie en is het een gastvrije locatie voor zakelijke of feestelijke bijeenkomsten en je kan er heerlijk dineren in het restaurant. In alle hoeken en gaten vind je het nalatenschap van Mijndert Pon en geschiedenis van de Salentein wijn.

Landgoed de Salentein is een heerlijke locatie om te vertoeven tijdens of na een werkdag/week.

Landgoed de Salentein | Facebook | Twitter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s