Screw dat!

Wow, wow, wow! Lui en gemakzuchtig? Neeeee joh, je geen zorgen maken over dingen die niet te veranderen zijn, dat is toch niet lui. Dat is gewoon supersterk! Het feit dat je er niet te lang over nadenkt en doorgaat met het leven. Ik zou zoveel mensen dat gunnen. Het feit dat je het piekeren kan laten gaan! Geen slapeloze nachten, geen verspilde uren denken over dingen die wellicht nog niet eens aan de orde zijn of over dingen die wel aan de orde zijn, maar waar je niks aan kan doen of geen invloed op hebt.

Ik lees er de laatste tijd steeds meer dingen over en maak het mee met degenen om me heen. Mensen die niet meer volledig kunnen functioneren, omdat ze zich zorgen maken over van alles, omdat ze piekeren, omdat ze bang zijn van mensen ervan zullen denken. Ik kijk met regelmaat naar Amerikaanse YouTubers en ik hoor het woord Anxiety (angst (stoornis) zo enorm vaak voorbijkomen. Jongens, echt, dat helpt niks. Daarmee win je niks, sterker nog, je verliest alleen maar. Je verliest tijd die je had kunnen steken in positieve dingen, genieten met de belangrijke mensen om je heen en genieten van de kleine dingen. De zon schijnt! Het is langer licht. Denk aan de dingen die je blij maken, kijk naar de foto van een puppy of ander baby dier. Ik wou dat ik in de hoofden kon kijken van desbetreffende personen. Dat knopje om kon zetten, zodat de piekerfunctie uitging. Zodat ze met een gerust hart kunnen slapen. Zodat ze volop in het leven kunnen staan. Trots en gelukkig.

En ook nog zoiets. Wat boeit het wat andere mensen van jou vinden? Laat iedereen in zijn/haar waarde. Draag de kleren die je wilt dragen, maak je op zoals jij dat wilt, laat je haar knippen zoals jij dat tof vindt, maak de keuzes die goed zijn voor jou. Wees een liefdevol mens voor jezelf, andere mensen, dieren en de wereld. Jij bent mooi! Jij bent tof! Jij rockt! En wat anderen daarvan denken? SCREW DAT! Wees in godsnaam blij met jezelf. Daar valt of staat alles mee.

fabian-blank-78637
Piggy Bank

Jouw vraag. Maakt geld gelukkig? Ik vind dat een moeilijke vraag. Ik denk uiteindelijk, absoluut niet. Maar goed, we hebben het wel nodig. Ik ben wel blij dat ik een huis heb om in te wonen. Een auto met benzine erin waardoor ik zoveel vrijheid heb om te gaan en staan waar ik wil. Dat ik geld heb om eten te kopen. Dat ik de mogelijkheid heb om te reizen en de wereld te ontdekken en te zien dat mensen met praktisch geen geld, zo enorm gelukkig kunnen zijn. Daarnaast is het ook zo fijn om mensen die het minder hebben, te kunnen ondersteunen met iets wat jij wel kan missen, dus ook financieel gezien. Ik denk dat er genoeg mensen op deze aarde rondlopen die heel veel van hun kapitaal zouden opgeven voor liefde en gezondheid.

Want dat is toch de grondslag van geluk. Liefde en gezondheid. En mijn god, wat stroom ik over van de liefde en wat mag ik veel liefde ontvangen. Daar ben ik dagelijks dankbaar voor. Dat besef ik me dan ook dagelijks, zonder te overdrijven.

Dus als ik mag kiezen, heb ik liever geen cent en ben ik dolgelukkig, dan alles kunnen kopen wat mijn hart begeert en doodongelukkig zijn. Dat zou voor niemand een moeilijke keuze zijn, neem ik aan.

Zo. Dat kwam vanuit diep in mijn hart. Wat zou ik graag een wereld zien vol met blije, huppelende, gelukkige mensen. En dieren (bestaan eenhoorns!?)! Laat ik die vooral niet vergeten.

Maar Rianne, als jij al het geld van de wereld had (jaja), hoe zou jij dan jouw dagen invullen? Ik weet zeker dat je zou blijven werken, want daar houd je nou eenmaal van. Maar… wat zou je minderen en wat zou je veeeeheeeeel meer gaan doen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s