Nope, niet mijn ding.

Ik ben voor grote podia! Opeens komt de Theatersport Ell weer naar boven. Joeeeee! John en Linda de Mol, Reinoud Oerlemans, Chantal Janzen! Pedigree! Piet Hellemans! HIER ZIJN WE! Ja, hieroooo! Kom maar door hoor! Met die serie en jullie hulp. Wij zijn er klaar voor. TV of YouTube, maakt me niet uit. Als we Rita op die manier zouden kunnen helpen en meer onder de aandacht kunnen brengen, dan ben ik klaar om met Rita en de honden te shinen. Aaaach, Rianne… Wat. Een. Droom. En dromen zijn er om werkelijkheid te worden. HOPPA!

Jouw blog, wat was deze weer fijn! En inderdaad, wat is NEE toch een krachtig woord! Zo krachtig dat het soms wat eng is om hem uit te spreken. Toch moeten we het gewoon doen. Dat onderbuikgevoel moet kloppen. Zo niet, laat het gaan. LET IT GOOOOO!

Jouw vraag aan mij: Hoe kom jij tot jouw zakelijke doelen en hoe zorg je ervoor dat je deze ook haalt?

Nou kan ik hele lange verhalen op gaan hangen over hoe ik strategisch mijn doelen voor de aankomende 5, 10 en 15 jaar heb uitgestippeld, maar je kent me… Nope. Dat verhaal heb ik niet. Ik ben een GO, GO, GO-persoon. Ik heb geen stippen aan de horizon, aangezien ik simpelweg niet weet hoe de toekomst gaat verlopen. Zoals jij al zei: Zeg JA tegen vandaag bedenken, morgen doen en JA tegen uitdagingen waarvan je geen idee hebt waar ze naartoe gaan. Als je er maar een goed gevoel bij hebt, want dat is key. Daar ga je weer met dat onderbuikgevoel.

IMG_6762
Curieuse Island, Seychellen

En dat is ook een reden waarom ik geen bedrijf ambieer met personeel. Ik wil lekker mijn eigen ding kunnen doen, zonder dat er mensen zijn die afhankelijk zijn van mij en de keuzes die ik maak. Ik heb opeens ‘Laat Me’ van Ramses in mijn hoofd. Heeeeeel apart 😉

Mijn zakelijke doel? Zorgen dat ik financieel goed rondkom. Genieten van hetgeen ik mag doen en maken. Mooie mensen ontmoeten en fijne partners hebben om mee samen te werken, maar vooral veel avontuur! Gewoon doen en dan wordt je strategie gaandeweg bepaald. Dat blijft een heerlijk iets voor ondernemers zoals wij, we kunnen dat gewoon doen. Onderzoeken. Filteren, wat willen we nog écht. Kansen grijpen. Soms op je smoel gaan, maar hey! Daar leren we weer van. Vooral blijven volhouden en in jezelf blijven geloven.

Lezers, ik ben wel heel benieuwd hoe dat voor jullie werkt. Hebben jullie alles al uitgestippeld? Heb jij al een heel plan de campagne voor de aankomende jaren? Of ben jij ook iemand die dat soort dingen niet doet en alles organisch laat ontstaan? Daar ben ik heel benieuwd naar. Daarnaast is het zo tof om van elkaar te leren, door dit soort dingen te delen.

Rianne, wij hebben in dat geval zoveel raakvlakken. Het is zo fijn dat wij onze neuzen dezelfde kant op hebben staan! Zo is BaB natuurlijk ook begonnen en Soccerhostess eigenlijk ook. Gewoon DOEN! Zonder perfect uitgestippeld plan. Ook al is het doodeng, als het goed voelt… Ga er dan voor. Nou scheelt het in ons geval natuurlijk wel dat we geen pand hebben, geen grote investeringen hebben hoeven doen, geen personeel hebben, geen inkopen hoeven te doen, etc. Voor degene die wel rekening moeten houden met deze aspecten, maak in godsnaam een plan. Maar goed, dat lijkt me vanzelfsprekend. En laat je inspireren door andere ondernemers. Ik ben zo blij dat wij de luxe hebben dat wij zoveel mooie ondernemers ons hebben laten inspireren tijdens onze Business Bolides en er zijn er nog veel meer die nog gaan komen! Kan. niet. wachten!

Dan rest mij jou nog een vraag te stellen. Wij hebben onderhand al met heel wat super toffe ondernemers in de auto mogen zitten. Welke dingen heb jij van deze ondernemers geleerd?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s