Hotel Villa Ruimzicht

Kijk, wij zijn natuurlijk best een beetje luxepaardjes, met een goed hart en een uitbundig gevoel voor humor….voordat je een verkeerd beeld krijgt 😉

Maar goed, deze 2 prinsesjes waren uitgenodigd door Hotel Villa Ruimzicht in Doetinchem. Wat een imposante villa is dit, zeg. Helemaal gerestaureerd met veel oog en liefde voor detail, design en styling.

Bijna wilden we ’s avonds als moderne rapunzels ons haar uit het raam hangen. Zodat iedereen naar binnen kon klimmen en Villa Ruimzicht kon komen bewonderen. Maar hé, het is december en koud dus we hebben het raam, op een kiertje na, dicht gelaten.

De ontvangst was ontzettend vriendelijk en Achterhoeks gastvrij. Grappig is dat: hoe vaak je ook al in de meest uiteenlopende hotels bent geweest, het blijft altijd een verwachtingsvol loopje naar de hotelkamer.

Onze kamer was groot en de badkamer enorm, met sauna. Modern en clean ingericht met leuke gadgets zoals de ledverlichting die je zelf in iedere gewenste kleur kunt instellen. En een wc-douche. Say what? Ja, een wc-douche, een toilet met ingebouwde sproeier en föhn, voor een frisse bips.

Ennnn overal uitstekende wifi waarvan je de code direct krijgt bij binnenkomst in het hotel. Deze mensen begrijpen het!

De lobby/bar beneden zijn niet alleen prachtig ingericht maar ook lekker druk. Altijd fijn als je alleen reist, om je met een drankje nog even onder de mensen te mengen na een dag hard werken. Bij de borrel voorafgaand aan ons diner kregen we bubbels en een kaasplank met alleen maar producten (ja, ook de bubbels) van de streek. Daar worden we blij van: Ambachtelijke, tongstrelende producten uit de buurt met een mooi verhaal.

Het diner in het restaurant was ook weer prima voor elkaar, hoewel de sfeer in de bar/lobby wat informeler en warmer is. Daar hebben we dan ook onze limoncello gedronken, voordat we ons bed indoken. Na een fijne nachtrust, in een zeer aangenaam bed, schoven we aan voor een verwenontbijt met, alweer, heerlijke streekproducten.

Is er dan helemaal niets aan te merken op dit hospitality paleis? Als we dan toch een paar dingen moeten noemen: voor de zakelijke gast is het fijn als er een bureau met stoel in de kamer staat. Er is geen minibar, maar hoe vaak maak je daar echt gebruik van? Bovendien is de bar beneden erg gezellig. Parkeren doe je gratis, bijna voor de deur, maar niet op eigen terrein van het hotel.

Ons vonnis: Heb je zakelijke afspraken in, de buurt van, Doetinchem dan is dit een heerlijke plek om te overnachten. Dit hotel is wondermooi, ongelofelijk gastvrij en er hangt een fijne levendige buzz. Een echte aanrader!

Website | Twitter | Facebook

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s