Just, relaaaax!

Lieve Rianne,

Goed zo! Omarm die ADHD kant van jezelf. Die kant van jou, geeft mij ook enorm veel energie. Het is zo belachelijk aanstekelijk. I love it.

In sommige dingen lijken wij op elkaar en met meer dingen lijken wij helemaal niet op elkaar. Onder andere dat maakt onze samenwerking zo mooi en dynamisch. Waar jouw hoofd GAAT GAAT GAAT, is mijn brein is er een die wat langzamer optrekt, maar als ie eenmaal over de Duitse snelweg knalt, dan gaat die ook.

Wij lijken op elkaar wanneer het gaat om het willen doen waar je gelukkig van wordt, geluk boven geld, ons standpunt over Social Media, onze stip op de horizon voor wat betreft Business and Bubbles, etc.

In het ‘rust’ deel lijken wij dus niet op elkaar. Waar jij kriegelig wordt van rust, word ik daar juist blij van. Rust is voor mij een zeer belangrijk iets, zeker na het werk. Ik heb dat sinds klein af aan. Ik vond het heerlijk om met mn vriendjes en vriendinnetjes te spelen, maar ik vond het ook fijn om de My Littly Pony’s erbij te pakken en verder niks of niemand erbij te betrekken. ‘Mam, vandaag wil ik even met niemand spelen.’

Mijn moeder, zij is een heel belangrijk persoon in mijn leven. Zoals bijvoorbeeld op de donderdagavond. Dan hebben we ‘mama avond’. De avond dat ik naar mijn ouders ga en een avondje alleen heb met mn moeder. Ik lig dan heerlijk bij haar op de bank en zij kroelt door mijn haar terwijl we tv kijken, een wijntje drinken, wat lekkers eten en gewoon genieten van het moment. Dat stamt nog uit de tijd dat ik nog een klein Ellentje was. Mn vader en broer gingen trainen, mijn zus woonde toen al niet meer thuis, dus waren mijn moeder en ik alleen. Ik weet nog dat ze eens zei: ‘Als jij later op jezelf woont, dan doen we dit vast niet meer.’ HA! Na 11 jaar samenwonen, ga ik nog steeds elke donderdag die kant op. Jullie weten nu dus wat ik vanavond ga doen…

Ik ben ook een enorme fan van wandelen. Wanneer dingen even niet willen of wanneer ik vastloop, trek ik de schoenen aan en ga ik een stuk wandelen. Ik houd enorm van de natuur, dus kijken hoe de dieren zich vermaken, wanneer ik langs de IJssel loop… prachtig. Op zoek naar het ijsvogeltje en gewoon even stilstaan bij de koeien die lekker lopen te grazen. Ja, natuur for the win! Daarna kan ik er weer vol frisse gedachten tegen aan.

En dan… sporten. Sinds ik geen teamsport meer doe (heb jaaaaaaren lang op handbal gezeten), merk ik dat sporten me niet meer zo enorm trekt als eerder. Sporten met een team is toch leuker dan de sportschool induiken. Gelukkig heb ik een lieve vriendin waarmee ik 2 keer per week sport. Body Attack en Body Balance is dan onze keuze en vooral Body Balance is dan degene waardoor ik het meeste relax. Body Balance is een combinatie van Yoga, Tai Chi en Pilates. Het is een geweldige manier om jezelf te laten realiseren dat je spieren hebt en dat ze voor je moeten werken. Foei! Ik heb met regelmaat spierpijn op plekken waarvan ik niet wist dat ze bestonden. En dan die laatste paar minuten ontspanning. Rustige muziek, een zachte stem die aangeeft hoe je het beste kan ademhalen om te ontspannen… Blijf dan maar eens wakker. Dat is nogal een uitdaging kan ik je melden, maar oooow wat is het fijn. Ik kan het iedereen aanraden. Je merkt dat je lichaam sterker wordt en dat is zó lekker!

En dan reizen. Een luxe manier om te relaxen. Het mooiste is om nieuwe culturen te leren kennen, de natuur te ontdekken tijdens het lopen van prachtige nature trails. Over een hagelwit strand slenteren en gewoon genieten van de rust. Ja… als dat toch eens vaker kon.

Weet je waar ik ook rustig van word, ondanks dat het me zoveel energie geeft? Het werken aan Business and Bubbles (BaB), ons project waarmee we écht losgaan in 2017. Wanneer jij daar aan denkt, wat zijn dan jouw doelen voor BaB in 2017?

Dikke kus,

Ell

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s