Wifi? Nobody knows.

Goedemorgen lieve partner in crime,

Jouw laatste blog. Wat is deze krachtig. Je geeft aan geen zinnig antwoord te kunnen geven op mijn vraag, maar wat was dat juist een enorm zinnig antwoord. Gewoon eerlijk en straight to it. Go for it Working Nomad! En wat hoop ik dat we dat nomade gedeelte ook samen verder kunnen voortzetten via ons nieuwe platform!

En de Seychellen… oooowww de Seychellen. Wat een enorm paradijs. Ik heb al veel mooie bestemmingen mogen bezoeken, maar deze… staat toch wel heel hoog op de lijst hoor. En wat je al aangaf, internet/wifi is zeker niet vanzelfsprekend. Het is daar een grote luxe. Heel veel mensen/hotels hebben het niet en als ze het al hebben, is het een verbinding van niks. Maar wees eerlijk, mensen die in paniek raken omdat er geen internet is… moeten even hun prioriteiten opnieuw op een rijtje zetten.
img_0329
Tuurlijk, je hebt een zaak te runnen, maar toch, je hebt vakantie. Dus waar je normaal je mail zou checken, en nog een keer, en nog een keer, was dat daar simpel weg niet mogelijk. Tja, so be it.

En qua social media, tja, je wil iedereen laten meegenieten van al het moois om je heen, het feit dat het niet kan, is jammer, maar ach. Wederom: So be it. Tuurlijk waren er van die kleine dingen dat je denkt: ‘Kom oooop, geef me even een fatsoenlijk signaal.’ We hebben namelijk 3 verjaardagen in de familie gemist, aangezien we zo belachelijk hard aan het genieten waren van al het moois daar. Ik had graag die jarigen even willen facetimen. Toch nog ‘persoonlijk’ feliciteren. Maar no way dat dat ging gebeuren. Internet is een beetje als de bustijden op de Seychellen: ‘Nobody knows.’


Niet te vergeten: onze blogs. Dat waren ook nog uitdagingen. In die 3 weken publiceerde ik er 2 en dat ging lang niet altijd even makkelijk. Veel geduld, heel erg veel geduld.

En we hebben onze ogen uitgekeken naar mensen die op vakantie waren, maar toch internet hadden in hun hotel. Wij aten bijvoorbeeld weleens in een heel mooi boetiek hotel en de mensen die daar verbleven hadden daar toegang tot wifi. Dus die zaten tijdens het eten alleen maar op die telefoon te loeren. Sommigen zaten zelfs aan tafel met hun Ipad of nog erger, de laptop. Werkelijk waar… de laptop. Meneer moest een film downloaden en hij werd ook nog eens boos, aangezien het internet te traag was. Dat zit je in de Seychellen, met je geliefde in een romantisch restaurant en dan ben je zo afhankelijk van het internet. Ik vind dat dus echt zo enorm triest. Niet alleen op een tropische bestemming trouwens, maar ook wanneer je uiteten gaat bij het restaurant om de hoek. GENIET VAN ELKAAR! Geniet van het eten. Weg met die telefoon!

En een moment waar ik enorm graag internet had willen hebben was toen ons op Nairobi werd medegedeeld dat er een te klein vliegtuig was gestuurd en we dus niet mee zouden vliegen naar Nederland die dag. Op dat moment wil je contact kunnen leggen met de KLM via Twitter, want dan heb je ook echt direct contact. We hadden maar 15 minuten internet per persoon en daarna werd je er weer vrolijk afgegooid. Op zo’n moment is het wel een gemis. Later toen we zo’n business lounge in mochten, kregen we internet en konden we iedereen op de hoogte stellen van wat er aan de hand was. We zijn weer heelhuids thuisgekomen, wel aanzienlijk later dan gepland, maar: SO BE IT!

Dus nee, deze social media koningin is totaal niet in paniek geweest. We hebben door het ontbreken van wifi alleen maar meer genoten van de natuur, de temperatuur en de leuke mensen om ons heen en natuurlijk elkaar. En wanneer er wifi was, hebben we iedereen alsnog laten meegenieten van het paradijs waar we waren. Het besef was des te groter, dat internet echt niet alles beter maakt. We hebben het niet nodig, het is tof dat het er is, maar in godsnaam… blijf ook genieten van het echte leven en de mensen om je heen.

Stiekem zijn we onze 2e reis naar de Seychellen alweer aan het plannen. Maar voor nu zijn we nog in Nederland en ben ik benieuwd welke opdrachten vind jij nou het tofste om uit te voeren en waarom?

Liefs,
Ell

Nou ja, nog 1 prachtig plaatje van het paradijs op aarde. Vooruit.

Foto

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s