Ondernemers met lef!

 Goedemorgen Ell,

Een zin in je vorige blog is aan me blijven kleven deze week, en heeft me aan het denken gezet: ‘Ik ben echt iemand die gelooft in de woorden: ‘Wat je geeft krijg je terug, met alles.’ Zoals je weet is mijn adagium; give first, ask later. De afgelopen 3 jaar heb ik veel vanuit dat gegeven gehandeld. En dat heeft me veel opgeleverd. Good and bad. Wat ik me afvraag Ell: levert het onbevangen ‘geven’ en vertrouwen op ‘krijgen’ jou soms ook teleurstellingen op?

Ik zal altijd blijven geloven en handelen vanuit ‘alles geven’ maar, door ervaring, wel wat meer met de handrem erop zo nu en dan. Je kunt in principe alleen teleurgesteld raken als je iets verwacht. En zakendoen zonder enige verwachting is niet haalbaar. Van het zoete sprookje ‘Doe goed en al het goede komt vanzelf jouw kant op’ kan ik alleen op schrikkeldagen mijn brood smeren.

Einstein Hippie

Reality kicks in en als zzp’er kun je met zakelijke relaties die vooral van je nemen je verzekering, hypotheek of bezoek aan de kapper niet betalen. Ik vind het afschuwelijk maar ik heb geleerd dat ik alleen (langdurige energie) moet steken in eventuele opdrachtgevers die lef èn budget hebben. SPAT dat gaat het zoete sprookje!

Toch zal ik net als jij altijd blijven geloven in a positive mind en het delen van kennis en ervaring. Maar wel met een zelfbeschermende ‘berekening’ erin. Een soort Einstein Hippie. Want het onbevangen geven heeft me ook wat dure lessen gekost….of opgeleverd zo kun je het natuurlijk ook zien 😉

Boostcamp

Oke, terug naar jouw vorige blog. Jij vroeg mij wat mijn Boostcamp nou precies is.

Laat ik even bij het begin beginnen. De afgelopen periode kreeg ik veel aanvragen van ondernemers die wel ‘iets’ (meer) willen doen met social media voor hun bedrijf. Maar zoeken naar een effectieve manier om dit (beter) in te zetten. Dit bracht mij op het idee om een interactieve en resultaatgerichte workshop te ontwikkelen.

Social media resultaat in een peuleschil, dat! En daarmee was Boostcamp geboren. Een boeiende en inspirerende workshop van 3 à 4 uur. Die vooral eerst inzoomt, met een energieke brainstorm, op wie jij als merk/bedrijf bent. Vooral geen technische, saaie training maar aan de slag met je bedrijf en de resultaatgerichte inzet van Facebook daarbij. Bomvol simpele trucs en onbetaalbare tips. Uiteraard met een flink stuk sprankelende marketing. Dit doe ik vooral ‘in company’ exclusief voor een bedrijf/merk en aangepast op hun profiel. Zo ontzettend tof, na een ochtend/middag hebben ze ‘het verhaal’ van bedrijf/merk weer helder en zitten ze bomvol doelgerichte energie om meteen volle bak met dit ‘gratis’ marketingkanaal aan de slag te gaan.

 

Zit jij dit nu te lezen en ben jij (merk of particulier) enthousiast geworden en vooral DURF JIJ HET AAN? Niet alleen voor ondernemers maar voor iedereen die ondernemend is. Laat het me weten, zie contact hieronder. Of kijk op mijn website www.allsaint.nl en stuur me een berichtje. Ik help dolgraag om het verhaal van jouw merk/bedrijf glashelder te krijgen en resultaatgericht in te zetten. No guts no glory!

Ell nu mijn vraag aan jou: Van wie heb jij zakelijk veel geleerd en waarom? Met andere woorden wie ben jij zakelijke gezien dankbaar? Let’s play the drop a name game!

Kus, Rianne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s