Don’t grow up, it’s a trap

Vertel eens, heb jij al een reactie gehad va één van jouw droombedrijven? (Triple Double, ATPI Sports Events, Helden Magazine, UEFA of Wereld Natuur Fonds) Damn je zou maar de ‘droombedrijf top 5’ nominatie van jou krijgen. Die ook nog eens breed uitgerold is op vrijwel alle social media kanalen.

Als een van deze bedrijven een beetje innovatief en social is hebben ze direct contact gelegd. Jij bent de whole package. Want wat is er waardevoller dan jou als uitzonderlijk organisatie talent. Daarnaast ben je ook nog eens een onbetaalbare PR-machine!

Food for thougt; indien er geen reactie is kun je je ook afvragen of deze organisaties passen in jouw droombedrijf top 5. Want jij bent innovatief en vooral ook social. In hoeverre zou jij passen bij bedrijven die social niet inzetten? (of niet reageren via social op hun nominatie) Zonder daar wat van te vinden maar vooral uit te gaan van wat voor jou belangrijke randvoorwaarden zijn als het gaat om samenwerking en resultaat. Alleen dan creëer je goud!

In een ideale wereld kun jij doen waar je goed in bent. Bij een opdrachtgever die staat waar jij voor staat. Uiteindelijk is het jouw doel om bij te dragen aan een fantastisch eindresultaat voor jouw opdrachtgever. Maar een utopie als bedrijf bestaat niet: Utopia is not a place it’s a direction. Nou wat fijn dat jij als zzp’er zelf aan het stuur zit en je eigen doelen mag bepalen 😉

Ik heb besloten nog meer op de bestuurdersstoel te gaan zitten. Naast mijn werk voor opdrachtgevers, op het gebied van Marketing en Social Media, ga ik me nog meer focussen op mijn eigen Utopia; Ibiza.

Jij vroeg me: We hebben de laatste tijd ook contact ivm het huren van jouw huis in Ibiza, ik merk dat jij zo enorm veel liefde in dat huis en Ibiza zelf stopt. Wat ik me afvraag: Heb je er weleens over nagedacht om meer huizen op Ibiza te gaan verhuren en op welke manier zou je dat dan aanpakken?

Kijk, een volmaakt Utopia bestaat natuurlijk helemaal niet, dat heeft het communisme wel bewezen. Maar voor mij komt mijn eiland aardig dichtbij. En weet je wat ik zakelijk gezien nou het meest bijzonder vind?

Dat ik www.facebook.com/IbizaVillaDances nooit begonnen ben vanuit een money-driven oogpunt. Ik ben het beste, mooiste en meest bijzondere wat ik op het eiland vond niet voor mezelf gaan houden maar ik ben het gaan delen. Kosteloos voor iedereen die dat leuk vindt. En in de slipstream zo nu en dan ons huis en autoverhuur onder de aandacht gebracht. Daarmee is Ibiza Villa Dances in 3 jaar tijd uitgegroeid tot een bloeiend bedrijfje. Waarmee ik mensen blij maak en ons eigen ‘nestje’ op het eiland kan onderhouden.

Ibiza is net als koriander; you hate it or you love it. En de mensen die van Ibiza houden zijn vaak wat gekke avonturiers die het leven bij de strot grijpen. Want dit eiland is zowel grillig & bikkelhard als extreem genereus En dat maakt alles op het eiland precies zoals je het niet had verwacht. Deze gekke randvoorwaarden en de mensen die daar bij horen passen mij als een jas.

Als ik heel eerlijk ben is Ibiza mijn partner in crime tot het omzeilen van strenge en saaie volwassenheid. Don’t grow up it’s a trap!

En met volwassenheid bedoel ik dan super gestructureerde plannen met een stringent tijdspad. Op Ibiza staat pushen op je plannen en tijdspad gelijk aan alles van je af duwen. Dus werk ik daar op een andere manier keihard: handelen naar onverwachte kansen, vertrouwen op de toekomst en loslaten van datgene waar het de tijd (nog) niet voor is. Precies datgene wat mijn ouders nog wel eens naief of onvolwassen noemde en me altijd voor waarschuwden. ‘Heb een gedegen plan meisje en hou je daar aan!’ Dat plan heb ik nog steeds maar dan op de wat meer ‘onvolwassen’ manier, and I love it.

Dus ja ik zou graag mijn Ibiza bizz (villa verhuur, online off the beaten track Ibiza guide & autoverhuur) uit willen breiden. Meer huizen of appartementen in mijn assortiment, samenstellen en begeleiden van Ibiza tours, geven van ondernemerstrainingen op het eiland, bloggen en vloggen over de verborgen plekjes etc.

Als een echte Ibiziaan heb ik daar geen mega gestructureerd plan voor gemaakt. In plaats daarvan heb ik de mensen die ik al jaren voorzie van gratis tips en hulp gevraagd nu mij te helpen. En dat werkt, want zij gunnen mij groei en succes. Give first, ask later.

Gevolg: de komende tijd heb ik verschillende afspraken zowel in Nederland als op het eiland. Met de meest uiteenlopende bedrijven en personen. Mochten er mensen zijn die zich hierdoor aangesproken voelen of die andere toffe zakelijke Ibiza-ideeen hebben, ik hoor het graag!

Ik ben er voor ondernemers met lef die stevig willen sparren over ondernemersvraagstukken gericht op marketing & innovatie. Doelen helder krijgen, veranderingen realiseren en resultaten halen, zonder duimdikke rapporten. Maar met een uitstekend trackrecord op het gebied van ondernemen, marketing & innovatie. Dat is wie ik ben. Wie ben jij?

Besos, Rianne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s