Meet my wingman: Social Media

Ik zit nog even bij te komen van jouw antwoord. Wow wat heb jij een prachtige ‘achterban’ waar je altijd op terug kan vallen. En zo fijn mee kan knuffelen. Koesteren vriendin, koesteren!

En dan jouw vraag aan mij: ‘Jij houdt een prachtige Facebookpagina bij voor jouw Villa Dances (www.facebook.com/IbizaVillaDances) in ibiza, je Twittert, je gebruikt LinkedIn. Wat haal jij privé en zakelijk uit de verschillende sociale media die je gebruikt?’

Ik heb een poosje geleden een blog geschreven over ons Ibiza avontuur. Wat ooit begon als droom werd werkelijkheid; onze eigen plek op het eiland. Wie had dat ooit gedacht?! Maar aan het hebben van een tweede huis in het buitenland kleven nogal wat haken en ogen, én kosten. Wij verhuren ons paleisje daarom ook. Social media is daarbij van onschatbare waarde. Dat beschrijf ik in mijn blog (‘Ibiza als pensioen’) als volgt:

Het verhuren van Villa Dances op Ibiza ben ik er gewoon bij gaan doen. Nooit bij voorbaat over nagedacht, gewoon gaan doen. Geen enkele twijfel, want ik weet wat ik ‘verkoop’. Namelijk een fantastische plek die klopt, die door ons met alle zorg en liefde, en bloed, zweet en tranen, is gecreëerd. Social media is mijn wingman. En het is voor deze zakelijke doelstelling (optimale verhuring van ons huis) een succes gebleken. Want dit jaar waren we vanaf het voorjaar al helemaal volgeboekt.

Ik kan me voorstellen dat je je nu afvraagt hoe ik er concreet voor zorg dat het seizoen volgeboekt is. Eigenlijk is er geen geheim. Ik ben gewoon begonnen met het delen van tips over de leukste, verborgen strandjes, restaurants, feesten etc. Met veel persoonlijke aandacht voor mijn volgers en gericht op interactie.

Daarnaast heb ik de 80/20 regel duidelijk in mijn oren geknoopt. Dus 80% van de berichten zijn van waarde voor de ontvanger (tips, recepten, verborgen plekken, bijzondere strandfeestjes etc.) De overige 20% mag bestaan uit verkoop of marketing gerelateerde berichten. Bijvoorbeeld: Zie jij je deze zomer hier al liggen aan dit zwembad met 7 van jouw tofste vrienden of familieleden?

Wie niet kan delen kan ook niet vermenigvuldigen. En dat is echt zo. Omdat ik op mijn facebookpagina alles deel wat ik weet over het eiland heb ik in korte tijd veel volgers gekregen. En ik realiseer me terdege dat het overgrote deel daarvan nooit ons huis zal huren. Maar ik weet ook dat als maar 1% dat wèl doet ik het alweer 22 weken verhuurd heb.

Het leuke is, er ontstaat nu een tweede businessmodel. Namelijk mijn social media kanaal als waardevol kanaal voor externe partijen. Bloggen over restaurants in ruil voor culinair genieten en acties voor onze gasten bijvoorbeeld. Uiteraard alleen de bijzondere niet-toeristische spots waar ik ook helemaal blij van word. Want alles moet blijven voldoen aan de eisen en aan de beleving zoals ik die ook aan ons huis stel.

(Voor het hele blog: http://allsaint.nl/blog/ibiza-als-pensioen-waarom-niet-nu-al-genieten-een-ondernemersverhaal/)

Voor www.Allsaint.nl werken mijn social media activiteiten in mijn voordeel waar het gaat om naamsbekendheid en uiteindelijk opdrachtgevers. Die mij inzetten als kickstarter op het gebied van innovatie & marketing. Zoals (re) branding, productlancering en andere marketingklussen. Of stevig willen sparren over ondernemersvraagstukken.

Sterker ik heb met behulp van social media zelfs een eigen product gemaakt; Boostcamp, het energieshot voor ondernemers.

Zo onbeschrijfelijk heerlijk om de deelnemer(s) daarna vol energie en (niet onbelangrijk!) weer met een glashelder zakelijk doel voor ogen de deur uit te zien lopen. Huppelen bijna. Inclusief concrete stappen in wat te doen. Zaken niet moeilijker maken dan ze zijn, love it! Want ondernemen is doen.

Mijn vraag aan jou; Sinds Simon Sinek hebben we het allemaal over ‘why’. De afgelopen weken heb ik daar eens goed over nagedacht voor mijzelf (AllSaint.nl) en heb em gevonden. Maar ik ben zo benieuwd naar jouw ‘Why’. Waarom doe jij, zakelijk, wat je doet? Waarom sta jij ‘s ochtends op om te doen wat je doet?

Fijne vakantie! Rianne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s