Mannenpraat

Wat klinkt dat toch mooi als je dat zegt; de man in mijn leven….en nee Ell dat zijn geen kleffe online toestanden als je dat eerlijk deelt in je blog. Want ik ben het helemaal met je eens. Als je zelf ambitieus bent is het belangrijk om een partner te hebben die dat snapt.

Jij vroeg mij: Ik weet dat jouw man, Walter, een goed lopend bedrijf heeft. In hoeverre leer jij van hem en zijn bedrijf?

Laat ik eerst wat uitleggen over mijzelf. Ik kom uit een gezin met alleen maar mannen, op mijn moeder na natuurlijk. Hoewel mijn moeder de stoerste meest dappere vrouw is van het westelijk halfrond maar toch, ze behoort uiteraard tot het vrouwenkamp, net als ik. Wij tweeën dus ‘tegen’ 5 mannen. Want ik heb 4 oudere broers.

En dat verklaart misschien al een deel van mijn gedrevenheid, het niet piepen maar doorpakken en mijn ‘ik eet nog liever mijn schoen op dan dat ik verlies sportmentaliteit’. Op het irritante af soms…geef ik eerlijk toe.

(Ja dit ben ik echt, en ik moest lachen terwijl ik een doodenge clown in mijn handen geduwd kreeg van de fotograaf)

Maar goed, terug naar jouw vraag. Walter en ik zijn aan elkaar gewaagd. En ook dat kan soms irritant zijn, voor ons allebei. Maar de andere kant is dat wij elkaar, iedere dag weer, stimuleren het beste uit onszelf te halen. Niet meehuilen als het een keer misgaat maar geduldig luisteren, een eerlijk onpartijdig advies geven en vervolgens schouders eronder. Op naar resultaat, want succes is de mooiste revanche op iets wat je eerder niet lukte.

Walter is verstandig en geduldig….vooral dat laatste vind ik soms lastig. Daar moet ik toch nog wat meer van hem leren. Met hem ben ik trouwens nooit uitgeleerd want zakelijk mag ik zijn schoenveters nog niet strikken, so to speak.

Mijn concrete antwoord op jouw vraag is; ik heb van Walter geleerd dat je beste teamlid niet degene is die blind voor je juicht. Maar degene die je soms complimentjes geeft maar die ook eerlijk en kritisch tegen je durft te zijn. Omdat dat de enige manier is om beter/succesvoller/gelukkiger te worden. Want dat teamlid is degene die achter je staat en jou je succes gunt. Walter en ik zijn een team samen en daarmee kun je eigenlijk alles aan.

Pffff nou dat is best een mooie ode aan mijn vriendje geworden nu ik het zo terug lees, vooral als je bedenkt dat we al 22 jaar verkering hebben 😉

Ik zit nu zo te bedenken dat dat best een interessante reeks zou kunnen zijn. De vrouw of man achter succesvolle Nederlanders. Zoals bijvoorbeeld de vrouw/man achter: Robert-Jan Rietveld (eigenaar Schorem Barbiers), Simone van Trojen (eigenaresse LaDress), Bart van der Weide (zanger Racoon) of (Chantal Janzen) om maar eens wat te noemen. Wat vind jij? Ik ben heel benieuwd.

Naar aanleiding van jouw vorige blog (de’ eenzaamheid’ van de zzp’er) is er spontaan een tweetup ( offline meeting van twitteraars) ontstaan, hoe tof! 16 september gaan we van start met de eerste ‘samen aan de slag aan de keukentafel werkdag’. Misschien kunnen we mijn idee, de man/vrouw achter, daar eens droppen. Benieuwd wat de anderen van deze blog-reeks-brainwave vinden. Zo ontzettend leuk deze, met behulp van twitter onstane date, ik kijk er nu al naar uit!

Want aan netwerken doe ik namelijk veel te weinig, zeg maar gerust nooit. Ik ben een absolute netwerk-schmuck. Ik haat netwerkborrels…oprecht. Maar ik realiseer me dat verbindingen leggen nodig is om zakelijk verder te komen.

Dus help me eens Ell hoe doe jij dat, dat netwerken? Is dat iets waar je je agenda op inricht en hoe zorg je dat je dan bij het juiste netwerk terecht komt in plaats van de zoveelste bla-bla vrijmibo? En levert het je ook daadwerkelijk wat op?

Kus, Rianne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s