Wees de happy little camper die je verdient te zijn.

Op Twitter zag ik haar voor het eerst voorbij komen. Ik las haar profiel en natuurlijk haar tweets. Deze maakten me enorm nieuwsgierig, dus deed ik meer onderzoek naar haar via Linkedin en haar zakelijke pagina van destijds. Wie is deze vrouw? In ieder geval een vrouw waarvan ik dacht: ‘Waarom kennen wij elkaar nog niet?!’ Haar verhaal wil ik aanhoren. We zitten tenslotte beide in de voetbalwereld en ik denk dat ik heel veel van haar kan leren. Daarnaast leek het me gewoon een enorm tof mens. Boy, was I right! Rianne Toussaint, een gedreven ondernemer, met een behoorlijke vleug aan heerlijke gekkigheid.

Al snel hadden we een afspraak gemaakt. De grote vrouw, die inderdaad eigenlijk 3 koppen kleiner is dan ikzelf, kwam ‘mijn’ hotel binnenlopen. Een ontmoeting die zoveel meer werd, dan waar ik op had kunnen hopen. Dolblij ben ik met de komst van Rianne in mijn leven. Naast dat ik enorm met haar kan lachen, kan ik ook heerlijk werk gerelateerd met haar praten en rondjes rijden in haar Tesla, maar dat terzijde. Ik kan genieten van de manier waarop zij bepaalde dingen kan verwoorden. Ik raak gemotiveerd door haar drive. Geïnspireerd door haar verhalen en haar kijk op het (zakelijke) leven. Het komt nog weleens voor, dat ik na een date met haar hoofdpijn heb van de inspiratie. Hoofdpijnen zoals die, heb ik dan ook graag.

Het verhaal dat Rianne schetst van alweer 7 jaar terug (kennen we elkaar alweer zo lang joh!) is bij mij een verhaal van 1 jaar geleden. De werkplek waar ik zulke mooie dingen wilde doen, werd de plek waar ik dagelijks met lood in mijn schoenen heen ging. Een plek waar op zo’n manier met situaties omgegaan werd, dat ik mij daar niet mee kon vereenzelvigen. Maar het was ook heel dubbel. Ik mocht buiten mijn vaste werkplek, ook samenwerken met prachtige mensen op een grandioze historische plek, deze moest ik dan ook achter me laten, met pijn in mijn hart. Een situatie waar ik destijds ook hele fijne gesprekken met en steun van jou heb gehad, Rianne.

Na 1,5 jaar strijden was het klaar. Waar ben ik mee bezig? Waarom zit ik hier nog steeds? Het voelt niet goed.  Zoveel vragen, zo vaak: waarom?! Dit wil ik niet meer. Toen bepaalde mensen te horen kregen dat ik niet meer happy was bij mijn werkgever en mij aangaven graag te willen samenwerken wanneer ik eventueel voor mezelf zou beginnen, dacht ik het: Screw it, ik ga voor mezelf aan de slag. Iets wat ik doodeng vond en soms ook nog steeds vind.

Na 1 jaar ondernemerschap met mooie opdrachtgevers en prachtige opdrachten, kan ik nu zeggen: Dit is wat ik wil. Soccerhostess tot een groot succes maken en simpelweg gelukkig zijn met het werk dat ik mag doen en WHOOOHOOOOO wat mag ik een mooie dingen doen. Mijn passie werd mijn werk en wat is er nou mooier dan dat?

Jouw vraag aan mij is: ‘Wat is het belangrijkste wat je daarvan geleerd hebt? En wat heeft dat jou gebracht’
Mijn antwoord op de eerste vraag: DURVEN! Durf te doen. Durf die beslissing te maken, die aan de ene kant zo eng is en je aan de andere kant zoveel kracht geeft. Kijk verder dan het vertrouwde en maak die stappen. Blijf doorzetten, ook al weet je het soms even niet meer. Blijf gewoon durven. Er zijn te veel mensen die genoegen nemen met de baan die ze nu hebben, terwijl ze er niet gelukkig van worden. Er kan zo’n mooie wereld voor je opengaan, als je maar, je voelt hem al aankomen… DURFT! En doe waar je gelukkig van wordt. Als dat is bij de werkgever waar je nu werkt, prachtig! Zo niet… Wees de happy little camper die je verdient te zijn en durf het aan. De stralende lach van Rianne en mij op de foto’s hierboven is een bewijs dat het werkt.

En wat heeft het mij gebracht? Rust. Ondanks de lekkere drukte in je hoofd. Rust. In mijn hoofd. En jij snapt dan vast en zeker wat ik bedoel. Niet meer de vraag: Wat doe ik hier toch?! Nee, je weet wat je doet en waarvoor je het doet. Wat een heerlijkheid is dat.

En nu zit ik hier. In mijn tuin, te genieten van de fluitende vogels en het fijne weer, een blog te typen. En dan borrelt bij mij de vraag voor jou en ieder ander die dit leest:
Wat is voor jou het ultieme gevoel van het ondernemen?

Dikke kus,

Ell

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s