One of the guys, maar dan wel met lippenstift.

Hey Rianne,

Wat heerlijk om jouw blog weer te lezen. Ik word hier zo blij van. Maar wel 1 belangrijk ding, niet alleen zij hebben hun strepen al verdiend he. Dat heb jij ook! Dat je het even weet. En doorrrrrr…

Jouw vraag: Hoe houd jij je als vrouw, staande in de mannenwereld van het voetbal?

Het belangrijkste: Jezelf blijven en uitgaan van je eigen sterkte.

De voetbalwereld is een prachtige, maar harde wereld. Het draait allemaal om, zoals met zoveel dingen in het leven, geld. Klaar. Een boel gierigheid gaat daarmee gepaard. Daardoor kunnen mensen dingen doen waar ik moeite mee heb. Ik weiger mij te verlagen tot het niveau dat ik spelletjes ga spelen met mensen. Dat ik achter iemands rug dingen ga doen, die niet kloppen. Zo ben ik niet en zo word ik niet. Ook als iets niet lukt, wees eerlijk, leg de situatie uit, prima! Vertrouwen en eerlijkheid is voor mij een groot goed. In andere mensen en ook zeker in mezelf. Zo… dat is een lekkere binnenkomer!

Er zijn momenten geweest dat iemand mij om een offerte vroeg voor een klant van desbetreffend persoon en er dan via een slinkse weg zelf mee aan de haal ging. Dat komt voor, niet alleen in de voetbalwereld natuurlijk. Dat zijn dingen die ik niet kan begrijpen. ‘Beter goed gejat, dan slecht bedacht.’  Zeggen ze dan. Ik blijf erboven staan. Ik wens niet dat mensen zo met mij omgaan, dus ga ik niet zo met mensen om. Zo simpel is het. En denk eraan… Karma. It will bite you in the ass.

Daarnaast zijn er natuurlijk een overvloed aan geweldige mensen in dit wereldje. Degene waar je een fijne band mee hebt opgebouwd, aangezien je ze al zo lang kent of al lang mee samenwerkt. Ik ben dolgelukkig met mijn opgebouwde netwerk. Veelal door hen loopt Soccerhostess zo lekker. Zij blijven aan mij denken. Zij blijven mij steunen. Hoe prachtig is dat. Een mooier compliment is er niet.

De solide relatie met mijn vriend is zeker ook een zeer belangrijke factor. Ik ben dolgelukkig dat ik iemand in mijn leven heb die mij niet tegenhoudt. Mij de kans geeft te ontwikkelen en wanneer ik een week lang in bijvoorbeeld Turkije zit met een voetbalteam en alles daar omheen, mij de vrijheid geeft om te gaan. Bijzondere is wel, dat ik uitgerekend een vriend heb die niets heeft met voetbal…

En ik word, ondanks dat ik een vrouw ben, toch ook vaak gezien als ‘one of the guys’, maar dan met lippenstift. Ik kan meepraten over voetbal, auto’s en ja, mooie vrouwen, waarom niet? Gezellig een drankje meedrinken met de heren is geweldig. Je hoort de mooiste anekdotes en dat is vaak lachen, gieren en brullen. Dat is denk ik ook een overeenkomst tussen ons, Rianne. Die verhalen aanhoren en daar zo intens van genieten. Soms zou ik gewoon in een kamer willen zitten met een persoon die mij inspireert en die persoon gewoon laten praten. Praat maar, ik luister alleen. Genieten!

Naast dat het voetbal toch wordt gezien als mannenwereld, komen er ook steeds meer vrouwen om de hoek kijken en dat vind ik een prachtige ontwikkeling. Niet alleen de vrouwen die achter de schermen meewerken aan het succes, maar ook de vrouwen die op het veld staan.

Zo mocht ik een paar maanden terug het Nieuw Zeelandse Damesteam een week lang begeleiden in Nederland. Wat. Een. Feest. Keihard werken, maar het was grandioos. Compleet iets anders dan werken met een mannenteam. Ik werd direct opgenomen. Kreeg een trui en 2 shirts van The Ferns, zodat iedereen wist dat ik one of them was. Eten aan een aparte tafel? Nee joh! We laten de staftafel groter maken! Wandel gewoon de kleedkamer binnen, geen probleem. Heb je iemand nodig? Ga gewoon naar dienst kamer, alle deuren staan open. Een week lang was ik een Kiwi. Mocht ik ooit naar NZ gaan, dan heb ik nu 33 adressen waar ik kan verblijven 😉

Je zal begrijpen dat dat met de meeste mannenteams even wat anders gaat. Daar behoud je meer je afstand. Je zit niet met ze aan de eettafel (tenzij ze het aangeven dat ze dat wel op prijs stellen) en je loopt, vanzelfsprekend, geen (kleed)kamer binnen. Juist doordat je een vrouw bent, houd je wat meer afstand in sommige opzichten, maar dat is prima. Dat accepteer je, het hoort erbij.

Of je niet in de voetbalwereld zit of niet, man of vrouw. Blijf jezelf, verander voor niemand. Wees eerlijk. Wees betrouwbaar. Zorg dat je jezelf in de spiegel kan blijven aankijken.

Terwijl ik dit aan het typen was, dacht ik aan alle mooie mensen die ik heb mogen leren kennen, jij bent daar een van, en wat zij mij gebracht hebben.

Dus mijn vraag voor jou:

Wat of wie heeft de meeste indruk gemaakt in jouw carrière?

Dikke kus,

Ellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s