Bad decisions make great stories!

Lieve Ell,

Pffff das best een pittige vraag: Wat is voor jou het ultieme gevoel van het ondernemen?

Het eerste wat mij te binnen schiet is; die heerlijke adrenaline-shots! Stel je voor, ik zit aan tafel met ondernemers die hun strepen verdiend hebben. Die pas écht weten wat het is om te ondernemen. Risico’s te nemen, te falen maar ook enorme successen te behalen.

En die MIJ (!) vragen stellen, advies vragen en die mij vervolgens volledig mijn gang laten gaan voor hun bedrijf. Met een resultaatgerichte marketing strategie en ontzettende gave acties en activiteiten.

En daarnaast prachtige gesprekken over ontwikkelingen in hun markt en daarbuiten. Wat hun dromen zijn en wat hun concrete korte en lange termijn doelen zijn. En dan uiteraard de afstemming van deze ontwikkelingen op hun (marketing) activiteiten. Interactie en doelgerichte strategische samenwerking.

Die twee facetten bij elkaar. Daar gaat mijn hart sneller van kloppen en daar krijg ik een heerlijke energy-shot van. Het ultieme ondernemersgevoel, dit is waarom ik ’s ochtends opsta en doe wat ik doe.

Nu ik dit zo aan jou, en alle lezers toevertrouw, realiseer ik me dat mijn ultieme ondernemers gevoel in eerste instantie best een egoïstische is. Ik verzamel schaamteloos prachtige en leerzame verhalen voor mijn eigen book of life.

Lieve Ell, jij kent mij goed genoeg om te weten dat ik een bijna obsessief verzamelaar ben van bijzondere verhalen, ontmoetingen, situaties, momenten etc.

Mijn omgeving wordt soms compleet koekoek van mij. ‘Wat zit er achter dat hek? Kom we volgen dit zandpad, komen we vast op een prachtig plekje. Ik heb geen idee maar ik moet die persoon echt even aanspreken, ik ben benieuwd hoe zij/hij hier verzeild is geraakt’.

Af en toe dwars zijn en linksaf gaan waar iedereen rechtsaf slaat.  En de geur van avontuur volgen. Geen ogenschijnlijk verstandige keuzes maar wel vaak het begin van de meest bijzondere ervaringen. Bad decisions make great stories!

Man, man het is een verslaving. Maar wel eentje waar ik geen kater van krijg, die geen lelijke sporen in mijn armen achterlaat of waar mijn tanden van uit mijn mond gaan vallen. Dat scheelt 😉

Een gouden Book of life tip: loop niet voorbij die man of vrouw die daar op straat zit. Kijk ze even aan en zeg ze gedag. Krijg er nu alweer een klein geluksgevoel van als ik er aan denk. De prachtigste verhalen krijg je door ze een kop koffie en een broodje aan te bieden. ‘Kost’ je maximaal een tientje en levert de meest memorabele momenten & verhalen èn prachtige verbinding op.

Kortom mijn book of life creeëren moet uiteindelijk de hele British Library vullen…so to speak. En misschien is dit ook weer nogal egoïstisch want zo duurt het voorlopig nog even voordat ik het loodje leg. Want als die film zich voor mijn dood af moet gaan spelen is dat nogal een lange voorstelling.

Eigenlijk is mijn ultieme ondernemersgevoel het doen wat ik het liefste doe. Mooie verhalen verzamelen, daar mooie acties op bedenken en uitvoeren. Wat vervolgens ook weer toffe (in ieder geval leerzame) verhalen worden. En als kers op de taart mag ik dat doen met de meest inspirerende mensen, vaak ondernemers, die ik me kan wensen.

Nou weet ik dat jij ook fantastische verhalen hebt opgedaan de afgelopen jaren in het voetbalwereldje. En wat ik me al een tijdje afvraag en wat ik jou steeds vergeet te vragen;

Hoe hou jij je, als vrouw, staande in de mannenwereld van het voetbal?

Kus,

Rianne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s