ADHD is a blessing!

Goedemorgen Ell!

Wat een prachtig verhaal, jouw laatste blog. Zo herkenbaar! Reizen en goede doelen zichtbaar maken. En als meewerkend poepschepper bijdragen aan dat doel. Ik ga met je mee. We rijden vanuit Black Rock Desert in Nevada, nadat we eerst helemaal los zijn gegaan tijdens Burning Man, gewoon rechtstreeks het eerste goede doel tegemoet. Haha ik zie het ons oprecht nog doen ook.

Dat komt omdat we elkaar begrijpen en herkennen. Ondanks onze, op het eerste gezicht, enorme verschillen. Want dat gestuiter zoals jij het noemt…wow. Dat triggerde wel even wat bij mij.

Soms zijn er van die momenten dat ik onzeker word van mijn gestuiter. Want zitten serieuze mensen wel te wachten op een stuiterbal die de mouwen al opgestroopt heeft. En zo snel mogelijk aan de bak wil met structuur, strategie én resultaten. Vooral als ik bij ondernemers aan tafel zit die ‘vastzitten’. Die te lang op hun succesvolle geschiedenis hebben doorgewerkt. En er nu achter komen dat het anders moet. Dat ze ‘iets’ moeten gaan doen. Dan is het natuurlijk doodeng., zo’n wervelstorm die al 4 stappen verder is. Want de man/vrouw in kwestie moet eerst nog bijkomen van het besef dat oude manieren losgelaten moeten worden.

Ik heb er veel van geleerd de afgelopen jaren. Niet op de stoel van de ondernemer te gaan zitten, dat is bedreigend. Maar aan de zijlijn meedenken, meehandelen en meedoen. Als ‘one of the guys’ zoals jij het beschrijft maar toch met een zekere afstand.

Concreet voorbeeld; ik heb een opdrachtgever die in zijn vakgebied de grootste van Europa is. Geen kleine jongen dus. Zijn vraag aan mij was om zijn nieuwe producten, voor het eerst een eigen merk in plaats van private labels voor andere merken, met behulp van marketing en nieuwe media een prominente plek te geven in de markt. Een fijnere opdrachtgever bestaat er eigenlijk niet. Zij zijn niet vies van innoveren en durf. Ik krijg alle vrijheid, en mijn ideeen en plannen zijn welkom. En mag ik in de meeste gevallen nog een op een(laten) uitvoeren ook. Met resultaat! Maar wat ik niet meer doe is ‘for the good cause’ acties proberen te versnellen of me druk maken om randvoorwaarden waarvan ik denk dat die efficienter of beter kunnen. En dat werkt.

Terugkomend op jouw vraag: ‘welke eigenschap is voor jou het meest waardevol ten aanzien van ondernemen?’ Sinds een paar jaar durf ik te zeggen; dat ADHD gen is vooral een zegen! Iedere dag opstaan vol ideeen, mensen die zich laven aan jouw energie, net even meer zien, doen en voor elkaar krijgen. Omdat ik dankzij die energie over een muur van belemmeringen klim of net even langer doorzet waar een ander opgeeft.

Er wordt vaak gezegd dat je met ADHD niet kan focussen. Nou geloof me, als een opdracht mij boeit is het focus galore!

En natuurlijk heb ik geleerd mijn energie zo goed mogelijk te doseren. Man wat is die adrenaline-kick toch heerlijk als je datgene voor elkaar krijgt waarvan iedereen zegt dat dat onmogelijk is. En om dat te bereiken is een extra beetje energie en snelle denken wel heel erg handig. I love my Ferrari brain 😉

Dit bloggen zo samen met jouw is ook zo’n fantastische manier om ‘wakker’ te blijven, en we krijgen er allebei zo’n heerlijke zeecontainer aan energie van. En het geeft structuur want iedere donderdag is het weer blogstafette dag. En in het leven van zelfstandige zijn een aantal ‘vaste haakjes’ best fijn. Heb ik gemerkt. Want je hebt geen baas die je in je nek hijgt. Nee jij bepaalt zelf je doelen en deadlines, waar je zelf ook weer mee zou kunnen sjoemelen.

Mijn vraag aan jou is dan ook: Wie of wat geeft jou die schop onder je kont als ondernemer? Hoe breng je steeds weer de discipline op? En waar komt die drive vandaan?

Enjoy summer! Rianne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s